Miracolul bisericii Drăgănescu

În zadar căutăm minuni, pentru că minunile sunt în noi sau chiar sub nasul nostru. În zadar căutăm răspunsuri la întrebări, pentru că ele ne vor căuta pe noi. Atunci când eşti trist, când simţi că ţi-ai pierdut busola, mergi la Drăgănescu. Aproape de Bucureşti, la mai puţin de jumătate de oră de mers cu maşina, vei găsi o bisericuţă unică în lume prin mesajele picturii sale, dar şi prin senzaţia de ireal pe care o trăieşti trecându-i pragul.

ScreenShot002biserica-draganescu-dxnbiserica-draganescu-dxn-(1)

Lucrurile cu adevărat importante nu sunt adăpostite de clădiri grandioase. Ca şi în cazul micuţei mănăstiri de la Prislop, biserica Drăgănescu, redusă ca dimensiuni, este o poartă deschisă spre rai, o poartă la care ne aşteaptă , deşi a plecat de mult timp dintre noi, cu răbdare, părintele Arsenie Boca.

Vorbele lui ard şi îndeamnă la credinţă, chiar şi după trecerea a trei decenii de când au fost zugrăvite pe pereţii bisericii. Nicăieri nu veţi întâlni împletirea trecutului cu prezentul ca aici. Oare ce semnificaţie ar putea avea cei doi zgârie-nori în flăcări, naveta spaţială, telefonul fără fir?

biserica-draganescu-dxn-(19biserica-draganescu-dxn-(9)

Pictura este extrem de luminoasa, culorile folosite sunt calde, predominant este galbenul. In viziunea parintelui Arsenie, iadul este caramiziu si rosu, nicidecum negru. Iisus este diafan, este ca o umbra ce pare sa se strecoare prin vitralii pentru a se ridica la cer chiar sub ochii nostri. Scenele vorbesc despre pacate, despre tentatii, despre delasare, despre placerile lumesti si au un mesaj puternic: intoarcerea spre credinta, spre Dumnezeu.

biserica-draganescu-dxn-(15biserica-draganescu-dxn-(14biserica-draganescu-dxn-(11

Vreme de 20 de ani, cât a locuit în Drăgănescu, localnicii nu au ştiut că au în mijlocul lor un trimis al lui Dumnezeu pe pământ. Acum, după ce a trecut la cer, locurile unde a trăit părintele Arsenie sunt căutate de foarte multă lume. Unii vin de la mii de kilometri pentru a-i simţi prezenţa, pentru că celor care cred în el, li se arată într-un mod greu de descris în cuvinte.

Pentru mine momentul descoperirii părintelui Arsenie Boca a fost unul care mi-a schimbat existenţa, pentru că simt pe frunte mâna unui tată pe care mi l-am dorit întotdeauna. El este cel care îmi şterge lacrimile când plâng şi cel care zâmbeşte când sunt fericit. El este cel care, aşa cum a promis, va ajuta şi mai mulţi oameni atunci când nu va mai fi printre ei. El este unic. Căutaţi-l şi vă veţi schimba viaţa!

biserica-draganescu-dxn-(26

13 comentarii la “Miracolul bisericii Drăgănescu

 1. Pe 25 martie, anul acesta, de Buna Vestire, sunt acolo.
  Chiar imi simt sufletul greu si parca mi-am pierdut linistea
  Sfantul precis ma astepta, am fost si la Prislop, sa ma rog lui.
  Voi povesti despre intalnire

 2. vreau sa ajung si eu acolo.am fost la prislop unde am asteptat in jur de doua ore sa pot ajunge la mormant,a fost prea scurt momentul,sper ca aici sa pot sta mai mult si in liniste

 3. Am fost si eu la Prislop si pot sa spun ca am ramas uimit de tot ce era in jurul meu,cata lume cauta o minune,cata lume vroia sa se roage…dar nu in ultimul rand am ramas uimit de mormantul Lui Arsenie Boca unde poti vedea o lumina,credinta,o pajiste de culori…efectiv emotionant !!! a meritat sa strabat drumul de la bucuresti pana la Prislop !! Acuma vreau sa ajung la Draganescu deocamdata !! Doamne Ajuta !!

  • Iulian Genu, ma bucur ca ai citit textul si ca ai gasit o singura greseala. M-as fi bucurat sa aduci ceva nou despre biserica Draganescu prin comentariul tau. De corectori e plin internetul…

 4. Am fost anul trecut la Prislop. Cand mai aveam cam 30-40 de km, am simtit un miros de tamaie arsa, exact ca in biserica, in masina. Pe drum nu mai era nimeni, si eram pe sosea. Precizez ca miros de tamaie arsa, nu de foc; tinand cont ca treceam pe langa o padure nici un foc nu era vizibil. L-am intrebat pe baiat, care statea in dreapta: „A, ce miroase?” ca sa verific. Mi-a raspuns: „Miroase a tamaie arsa”.
  Mirosul a persistat circa 5-10 minute in masina. Am deschis geamul si am constatat ca mirosul nu venea de afara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s