Mănăstirea Prislop- o poartă deschisă spre rai

PRECIZARE: Acesta nu este site-ul Mănăstirii Prislop, nu organizez excursii şi nu pot să ofer date suplimentare despre mănăstire. Mai jos sunt rândurile unui om simplu, care a fost impresionat de ceea ce a găsit acolo.

Sătul de aglomeraţia din oraş, am hotărât să evadez. Dar unde? Vizita la o mănăstire mi s-a părut a fi cea mai buna alegere, însă în Ardeal nu prea sunt mănăstiri. Căutând pe internet informaţii, toate drumurile păreau să ducă spre Moldova, noroc cu un prieten care m-a întrebat într-o doară dacă nu vreau să merg la Prislop.

Ok. Am urcat în maşină neştiind încotro mă îndrept. Spre ruşinea mea nu auzisem până atunci de această mănăstire. Pentru cei care vor să ajungă acolo cred că harta de mai jos e mult mai explicită decât ceea ce aş putea eu să povestesc.

harta_prislopAflată la 13 km de Haţeg am descoperit Mănăstirea Prislop ca o adevarată poartă spre rai. Drumul destul de greu până la mănăstire este dat repede uitării odată ajuns la poarta acesteia.

100_2166Brusc toate grijile rămân acolo şi simţi cum o mână nevăzută te conduce înăuntru. Poate nu la fel de impresionantă ca mănăstirile din Moldova, Mănăstirea Prislop are un farmec aparte. Clădirile administrative nu ies foarte mult în evidenţă prin frumuseţe, iar mănăstirea propriu-zisă nu este nici pe departe la fel de impunătoare ca Mănăstirea Sihăstria, de exemplu, dar poţi să simţi că totul a fost ridicat cu suflet şi cu credinţă.

100_21691100_2170100_2171100_2174100_2176100_2178
100_2181

Mănăstirea propriu-zisă, veche de 500 de ani, adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Întrebând-o pe măicuţa care avea rolul de ghid, unde este aceasta icoană, am primit următorul răspuns: în sufletele voastre. Maica Domnului este prezentă oriunde şi ne putem ruga la ea oricând. Pe lângă aceasta mai sunt prezente şi icoanele pictate de părintele Arsenie Boca, de numele căruia se leagă renaşterea acestei mănăstiri vitregite de soartă, icoane care sunt diferite de toate picturile bisericeşti deoarece sunt foarte luminoase. Culorile folosite sunt extrem de deschise şi induc o stare de înălţare către cer. Din păcate nu am reuşit să le imortalizez deoarece fotografiatul este interzis în interiorul mănăstirii, dar din fericire le-am păstrat în suflet.

De la mănăstire porneşte către deal un drum care duce la cimitir, un cimitir aparte deoarece este extrem de curat, de luminos, un cimitir care nu îţi dă fiori ci, în mod surprinzător, o stare de linişte şi, poate , de înţelegere a faptului că suntem trecători cu toţii pe acest pământ. Aici sunt îngropate măicuţele dar şi părintele Arsenie Boca.

100_21861La mormântul acestuia vin zilnic foarte mulţi pelerini pentru că părintele a făcut multe minuni în timpul vieţii, dar şi mai multe după trecerea lui la cele veşnice. Părintele Arsenie avea darul de a citi trecutul, prezentul şi viitorul oamenilor, dar şi de a vindeca prin puterea lui Dumnezeu. Sunt mulţi oameni cu boli grave care au fost vindecaţi de părintele Arsenie atunci când trăia, însă şi după moartea acestuia atingerea crucii de la mormântul său şi credinţa în puterile părintelui continuă să facă minuni.

100_2187De la cimitir poteca se continuă către o peşteră săpată în stâncă de un călugăr, peşteră în care se refugia şi părintele Arsenie, uneori chiar si pentru câteva săptămâni, fără hrană, purtând cu el numai Biblia. Urcând către cimitir oboseala îşi spune cuvântul, dar după un popas la mormântul părintelui Arsenie, aceasta dispare ca prin minune şi drumul anevoiois  către peşteră pare un joc de copil.

100_2188Am părăsit mănăstirea promiţându-mi că o să revin, dar cu vorbele părintelui în gând: ” nu e nevoie să veniţi zilnic aici, trimiteţi-i şi pe alţii la mine!”

100_2197Mergeţi la Mănăstirea Prislop şi n-o să regretaţi! Vă veţi simţi într-o altă lume mai curată şi mai aproape de Dumnezeu.

Update 21.11.2010: Mulţi oameni îl caută pe părintele Arsenie. Unii dintre ei chiar l-au găsit.

Această prezentare necesită JavaScript.

386 comentarii la “Mănăstirea Prislop- o poartă deschisă spre rai

  • Este greu de descris in cuvinte ceea ce am simtit cand am trecut pragul manastirii Prislop. Un colt de rai in aceasta lume.
   Azi se implineste 1 an de cand am fost la mormantul Parintelui Arsenie Boca sa ma rog cu sotul meu pentru ca Bunul Dumnezeu sa ne trimita si noua un pui de om, o farama de viata. Parintele de la manastire ne-a spus sa citim in fiecare zi 40 de zile Acatistul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril si sa tinem post. Apoi ne-am amintit ca Parintele Arsenie mereu spunea fara impartasanie si spovedanie nu se poate nimic. Ne-am intors acasa, am mers la spovedanie si impartasanie si am inceput sa citim Acatistul si sa tinem post. Nu au trecut cele 40 de zile si pe 10 august am aflat ca vom avea un bebe. A fost cea mai mare bucurie.
   Inainte sa iesim din Biserica parintele a iesit dupa noi si ne-a spus: „Si la anul sa veniti cu un puiut in brate!”
   Peste 2 sapamani voi merge la Prislop la Parintele cu un puiut in brate si nu pot descrie fericirea pe care o simt si lacrimile de fericire care imi curg de cate ori vorbesc despre acest lucru.

   • Foarte frumos! Mi-au dat lacrimile! Un copil e cea mai mare minune si binecuvantare! Dumnezeu sa va ocroteasca!

   • nicoleta m-a ajutat mult povestea ta..si eu am fost pe 6 august la Prislop.il cunosteam pe parintele de acolo,el slujind inainte in porumbacu de sus judetul sibiu,satul bunicilor mei, deci ne cunosteam.m-a intrebat cum sunt,daca m-am casatorit,daca mi-e bine,sunt fericita si i-am spus ca nu prea sunt implinita.mi-a spus sa citesc paraclisul maicii domnului timp de 40 zile si ceva ma opreste,nu pot..sunt disperata,nu stiu ce se intampla in mintea si sufletul meu.am facut legatura cu povestea ta gandindu-ma ca daca mi-a spus sa citesc paraclisul aceea ar fi o solutie problemei mele.

   • Ma bucur foarte mult pentru voi! Sa va traisca si sa va bucurati foarte mult de copil! Si noi am primit un dar de la Dumnezeu dupa multa rugaciune – am citit acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, dar nu 40 zile ci 9 luni si dupa ce am aflat ca o sa am un copil. Pe cea mica o chiam Ana-Maria in cinsteam mamei Maicii Domnului si a Sfintei Fecioare! Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru acest copil si sper sa fie o mangaiere pentru toata lumea. Astept cu nerabdare sa mergem sambata la mormantul Parintelui Arsenie cu sotul, ce micuta (acum are 2 ani si jumatate) si bunica (mama mea). Doamne ajuta!

   • Partea cea mai speciala si importanta este ca primind in dar un copil din acele locuri speciale, sufletul copilului este ales de insusi Dumnezeu, in mod sigur inger in trup si nu altceva. De aceea e bine sa va dea Dumnezeu (celor ce mai puteti avea) numai in acest mod. Fericiti voi ( ce ati primit acolo si in acel fel) mai mult decat stiti si intelegeti. DAR FARA DE ASEMANARE AVETI, CUM NUMAI DUMNEZEUL CEL VIU POATE DA CU ADEVARAT.INSUSI DOMNUL V-A PUS SA CERETI ACOLO CA SA VA DEA CE VOIA EL INSUSI SA AVETI. FERICITILOR. DE MAI MULTE ORI FERICITI ! Odata ca v-a oprit sa aveti prunc fara suflet de calitate si apoi ca v-a dus acolo sa va dea ce INSUSI poftise a va da. BINE DE VOI CA STATI IN INIMA LUI, FERICITILOR! Sa nu cutezati a iesi din sfanta Sa inima, stati acolo, voi deja sunteti cu un picior in sanul lui Avraam.Bucure-va Dumnezeu mereu pre voi, fericitilor!

   • Va multumesc pentru aceste cuvinte frumoase si doresc tuturor celor ce isi doresc a fi parinti bucuria ce ne-a daruit si noua Dumnezeu 🙂

   • Draga Nicoleta,nu inteleg ceva:ati spus ca timp de 40 de zile ati tinut post si ca inainte de a se termina cele 40 de zile ,ramasesei deja insarcinata.Pai nu ai spus ca ati tinut post?Post inseamna si infranarea de la relatii sexuale.

  • Am fost acolo Duminica trecuta acolo si nu mai isi au rost cuvintele…..saptamana viitoare mergem iar si parca abia astept sa ajung pentru ca am simtit ca acolo D-zeu este mai prezent,mai aproape de pamant ca oriunde si har Domnului,am umblat prin multe manastiri!
   La mormant simti parca o mana care se aseaza deasupra capului tau si te binecuvinteaza…..nu mai au rost cuvintele,mergeti neaparat acolo!

   • Buna seara imi cer scuze ca intervin asa dar vreau sa mera si eu daca posate sami dea si mie cineva mai multe detaliii?va rog frumos

 1. imi doresc din tot sufletul sa ajung cat mai grabnic stiu ma va ajuta cel de sus bunul DUMNEZEU cat si parintele ARSENIE regret nespus ca nu am mers la el cat a trait sper sa ma ierte e tot ce ma rog

 2. Fireflight, acela este un loc binecuvântat de Dumnezeu.
  Gabriela, Natalia, pe toţi cei care i-au trecut pragul, mănăstirea îi va atrage ca un magnet toată viaţa.

 3. Si noi vom merge anul acesta la Manastirea Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca, „Sfantul Ardealului”.Ma atrage ca un magnet.Sa le ajute Dumnezeu tuturor celor care isi doresc sa ajunga acolo, si sa le implineasca dorinta.

 4. Am avut bucuria ca pe 8 iulie sa ajungem la mormantul acestui mare parinte ,dupa ce cu o zi inante am fost la izvorul sfintiei sale de Sf.Manastire Brancoveanu.Am urcat dealul spre cimitir cu emotii foarte puternice ,dar dupa rugaciunea spusa si atingerea de sfanta cruce ce il strajuieste am urcat la pestera ca un fulg.Multumesc Bunului D-zeu ca am avut fericirea sa aprind o luminita la capataiul marelui Parinte Arsenie Boca.dumnezeu sa-l odihneasca in pace si pe noi sa ne ajute asa cum spunea sfintia -sa mai mutl de acolo de sus decat de pe pamant.Doamne ajuta!

 5. Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

  • DRAGA RUDOLF CU ATITEA BOLI CITE AI PRECIZAT CREZI CA MAI TRAIAI MAI MULT DE UN AN === STIU CA IN ROMANIA SUNT O GRAMADA DE OAMENI NAIVI ARE TE CRED SA STII CA E BUNA IDEEA DE A FACE BANI PE NET O SA INCERC SI EU DOAR CA O SA-TI SCHIMB NUMELE SI CONTUL BANCAR DACA MERGE SMSCHERIA AI O BERE LA TAP DE LA MINE

 6. SI EU AM FOST LA MANASTIREA PRISLOP ANUL TRECUT IN IUNIE ACOLO ESTE FOARTE FRUMOS MORMANTUL PARINTELUI ESTE FOARTE BINE ARANJAT SI INGRIJIT ESTE PLIN CU FLORI TOATA LUMEA ADUCE GHIVECE CU FLORI DUMNEZEU MA AJUTAT SA MERG IMPREUNA CU SOTUL SI COPILUL LA MORMANTUL PARINTELUI DACA AS AVEA CUM AS MAI MERGE INCA O DATA DAR ESTE FOARTE DEPARTE DE MINE EU SUNT DIN GALATI SA VA AJUTE DUMNEZEU PE TOTI CEI CE VRETI SA AJUNGETI LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE SI SA VEDETI CA DACA AJUNGETI O DATA O SA MAI VRETI SA MAI MERGETI IARASI DOAMNE AJUTA

  • Mergem si noi sambata si apoi trecem pe la Manastirea lainici. Sunt din C de Arges. Am citit o carte cu sfaturile si povetele Parintelui Arsenie si acum astept cu nerabdare sa merg, impreuna cu sotul, micuta noastra printesa si mama mea. Sper sa se hotarasca si fratele meu sa vina cu sotia si copilu. Simt ca ne va ajuta foarte mult…. sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ajungem acolo!

 7. Bolnav la 24 de ani

  Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament.

  Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei). Mă puteţi contacta şi la numărul de telefon 0757.20.54.95 sau la adăpostul de noapte din Turnişor.

  Bolnav la 24 de ani
  (scor: +12, voturi: 12, ai votat:

  • Referitor la boala ta – Rudolf – nu sunt bune medicamentele (e ceea ce mai rau iti pot face)…exista tratamente naturiste ca te pot scapa mai sigur si mai elegant de boala. In sibiu e un naturist – Albescu – cu siguranta el te poate ajuta.

   • buna,referitor la medicul naturist din Sibiu, un numar de contact,iar adresa de la Manastirea Prislop stie cineva? va rog tare mult ca am si eu o problema de sanatate de multa vreme si am doi copii frumosii si nu as vrea sa ramana fara mama pentru ca eu nu ma simt bine deloc .Astept un raspuns cat de repede se poate va multumesc .

 8. Am părăsit mănăstirea promiţându-mi că o să revin, dar cu vorbele părintelui în gând: ” nu e nevoie să veniţi zilnic aici, trimiteţi-i şi pe alţii la mine!”Mergeţi la Mănăstirea Prislop şi n-o să regretaţi! Vă veţi simţi într-o altă lume mai curată şi mai aproape de Dumnezeu.

 9. si eu am vizitat astazi, 16 aug 2009, manastirea prislop si pot spune ca din cate manastiri am vazut anul acesta, si sunt in jur de 25, asta e singura unde mi-am promis ca nu voi mai calca. este o manastire pazita de o firma de securitate.ati mai auzit asa ceva in vreo tara din lumea asta? manastire pazita de bodyguarzi?e cumva inmormantat michael acolo si nu stim noi? peste tot in curtea manastirii dai peste bodyguarzi care iti urmaresc fiecare gest si nu te lasa sa faci nicio poza. te inchini si te rogi sub privirea lor iscoditoare, ce poate fi mai plin de evlavie? peste tot sunt de asemenea placute care iti interzic sa vorbesti, sa calci iarba, sa rupi florile si brazii(oare o fi plecat cineva cu bradul in spate din manastire de au pus un asemenea anunt???!!!), sa nu inaintezi ca au caini rai in curte, etc…caini la manastire care sa muste oameni, ati mai auzit de asa ceva?pur si simplu nu imi venea sa cred ce vad.am fost degustata de asemenea comportament din partea celor care trebuie sa atraga oameni spre credinta si cred ca staretul de acolo e rupt de realitate. e singura manastire unde nu am lasat niciun ban pt ca m-am simtit ingradita si urmarita ca o infractoare. va sfatuiesc sa vizitati manastirea arnota si schitul bradu de langa olanesti ca sa vedeti ce diferenta de gandire si abordare a oamenilor au aceste maicute.

  • Draga Irina ,am citit astazi postarea ta cu referire la Manastirea Prislop si nu pot sa cred ce am citit.Am fost si eu la Prislop si totul a fost la superlativ.Daca il cauti pe Michael nu il gasesti la Prislop. La Prislop il gasesti pe Dumnezeu (daca il cauti).Si inca ceva :Dumnezeu nu are nevoie de banii tai ci de sufletul tau.Nu mai fi asa rea.

  • irina!!! esti „bolnava”, ar trebui sa ti se puna interdictie sa mai poti sa-ti mai poti exprimi parerile pe astfel de site-uri, consider ca habar nu ai ce vorbesti si-s foarte indignat de faptul ca ti s-a publicat ceea ce ai scris, nu s-ar spune ca ai vizitat 25 de Manastiri, eventual 25 de discoteci, iar catre ceilalti cititori pot sa va spun ca am fost in 2009 de 4 ori la Manastirea Prislop si din ceea ce spune aceasta persoana (Irina) nu este nimic adevarat, minte cu nerusinare.
   Intradevar este o manastire cu niste reguli stricte, dar totusi e manastire si nu inchisoare cu caini si bodyguarzi.
   Referitor la Manastirea Prislop va recomand sa mergeti cu cea mai mare incredere daca doriti liniste sufleteasca si sa fiti cat mai aproape de Dumnezeu, sunt cnvins ca o sa reveniti la Manastirea Prislop, la fel cum am facut si o voi mai face eu.

   • Seb, atata timp cat Irina nu jigneste pe nimeni, cred ca e normal sa-i aprob comentariile. Este treaba ei daca aiureaza, lumea stie ca Manastirea Prislop e un loc sfant.

  • femeie…esti bolnava??…aceasta manastire este una dintre cele mai sfinte din tara…nu intereseaza oe nimeni k nu ai lasat tu bani..esti prosta rau…acolo te duci sa te purifici sufleteste si sa te rogi…nu sa critici…ce oameni traiesc in tara asta

   • oameni buni,sa mai imblanzim cainii si bodyguarzii din sufletele noastre.lasa omu’ sa zica ce-o vrea.are grija Dumnezeu de toti si de cei buni si de cei rai.nu?! sa mai lasam forumuri-le daca ne supara si sa mai citim ce zice parintele.Doamne-ajuta,c-ai pe cine! „Cine are minte,sa ia aminte!”

  • draga irina.lumea este din ce in ce mai rea.credinta din ce in ce mai putina ..te contrazic in spusele tale…am fost si eu in august 2009 nu am vazut urma de caine…oamenii care asigurau paza nu aveau nicio treaba cu noi…..ne-am simtit extraordinar…e un loc din RAI,.pacat sa vorbesti asa de urit

  • Draga IRINA si eu am fost de 3 ori la Prislop dar nu am intalnit paznici sau ceea ce zici tu.Nu-mi place sincer parerea ta despre MANASTIREA PRISLOP!Este un colt de RAI iar ceea ce simti la mormantul parintelui Arsenie nu se poate spune,este un miracol.Iar daca e cum zici tu daca aveai gandul indreptat spre Dumnezeu nici nu-i zareai pe paznicii despre care vorbesti tu.

  • Am fost la Prislop si am sa mai merg de cate ori voi putea pentru a ii multumi lui Dumnezeu si Parintelui Arsenie pentru minunea din viata mea….copilul meu.
   Poate ca nu sunt cele mai calde maicute acolo, dar pentru ce mergem de fapt? pentru iarba, maicute, brazi, flori, paza si poze?
   Cred ca este firesc sa nu calcam iarba cand exista poteci, sa nu rupem brazii si florile, si sa plecam cu „suveniruri” in suflet si in gand nu in palma.
   Daca totusi vrei sa incerci sa pleci cu un fir de iarba din aceasta manastire fara sa ceri voie, incearca, dar nu as vrea apoi sa fiu in pielea ta.
   Eu am cerut voie sa iau un fir de iarba sa ii pastrez pentru fiul meu, am fost frumos refuzata si am primit o sticluta in schimb cu ulei de la candela Parintelui.
   Acest loc aproape de Dumnezeu exista pentru iertare, rugaciune si ganduri bune, iar pentru mine este un loc unde se infaptuiesc minuni.

   • Foarte frumos exprimarea ta , draga Nicoleta . Si eu voi merge la manastire pentru ca sufletul meu o cere , dar totul pentru rugaciune si nu pentru fire de iarba, pom i si crengute … Nu judecati fratilor pe nimeni pentru ca femeia de mai sus nu este vinovata de ceea ce scrie …ci raul din interior o determina sa scrie , iar mintea-i intunecata si vede a fi nedrept acel mediu de securitate a-l ordinii afisate . Oamenii puratati de rau sunt profund satisfacuti atunci cand aduc nenorocirea , stricaciuni mediului inconjurator pentru ca ei sunt lipsiti de intelepciune si nu cunosc sensul ei pentru ca credinta lor este foarte slaba si dominati de egoism si rautate . Omul bun este lasat sa-l ajute pe cel ratacit sa urce treptat in credinta si asta numai cu ajutorul nostru , dar sunt oameni care nu vrea asta si atunci avem dezlegare de la Dumnezeu sa ne indepartam de ei .Sa fim binecuvantati de Dumnezeu prin slava Lui !

  • Manastirea ARnota e ceea aflata sus pe culmile unui munte.Am ramas si eu surprinsa de acea manastire.Intr-adevar imi doresc si eu acum si mai mult din spusele voastre sa ajung candva la prislop pt ca am nevoie de linistea care se gaseste acolo plus ca citatele si povetile spuse de parintele Boca m-au uimit.Doamne ajuta sa ajung candva acolo cu familia mea si cu cei dragi mie si va propun sa mergeti si voi.Doar mergand la manastiri sau in pelerinaje va puteti desprinde uneori de cruda realitate:)

 10. am fost la manastirea Prislop luna aceasta in 12 august 2009.nu am cuvinte sa descriu ce frumusete rara,si o liniste placuta am gasit acolo.trebuie sa mergeti si atunci o sa intelegeti ce am vrut sa spun.La mormantul Parintelui ARSENIE BOCA te intampina un miros de flori proaspete,iar peisajul din jurul manastirii este minunat,

 11. As vrea sa ajung la manastirea Prislop impreuna cu prietena mea de suflet si anul acesta si in anul urmator. Doamne ajuta-ne, Sfinte Mare Arsenie ajuta-ne sa ajungem la TINE.

 12. As vrea sa ajung la manastirea Prislop impreuna cu prietena mea de suflet si anul acesta si in anul urmator. Doamne ajuta-ne, Sfinte Mare Arsenie ajuta-ne sa ajungem la TINE.

 13. Am fost de doua ori la sfintul mormint si daca imi ajuta Sf.Parinte Arsenie sa mai merg inca o data ,as mai merge.Am dus-o pe bunica-mea care era fff bolnava ,atit de rau ii era dar s-a rugat mult la mormint si a atins crucea ca la intoarcere sa-i fie rau de tot.Ajungind acasa la fel nu minca ,era slaba,fara putere dar tot timpul se ruga la parintele Arsenie .Timp de 1 luna la fel ii era rau dar i-am spus sa-l cheme pe parintele sa o ajute si dormea tot timpul cu fotogragia lui .Intr-o buna zi dintr-o data a inceput sa manince si deatunci se simte f.bine.Multi poate nu le vine sa creada asa ceva dar asta este o minune .Parintele spunea ca daca-l chemati el vine in ajutor ,incercati.Dar sa va rugati cu evlavie.Doamne ajuta!.

 14. Am fost si eu pt prima data chiar ieri 29.08.09,mi s-a parut un drum greu ,dar am ajuns intr-un tarziu seara pe la ora 20,am fost la mormant si un pic in biserica .A trebuit sa plecam inapoi la bucuresti .Mi-am promis ca data urmatoare sa ajung pe lumina .Atat cat am vazut totusi sunt multumita.Daca se face pelerinaj din bucuresti pt manastirea prislop sper sa afu din timp,mai merg.

 15. 6 septembrie 2009 – am plecat in perelinaj cu gandul si inima de ajunge la mormantul sfant a parintelui Arsenie Boca. Am ajuns si am gasit linistea si adevaratul rai,mormantul impodobit cu flori si multi credinciosi stand la rand si spunandu-si in gand dorintele si stand daca se poate spune de vorba cu parintele . Un pic mai sus am urcat ,apoi am coborat in pestera unde se refugia parintele si se ruga. Dragi perelini credinciosi mergeti si vizitati ca ve-ti ramane cu o vesnica amintire in suflet si va intoarceti sanatosi acasa.

 16. Din tot sufletul imi doresc sa ajung la Mormatul Sfantului Parinte Arsene Boca.
  Fotografia parintelui Arsene Boca am listat-o de pe internet.
  Am sa ma rog parintelui Arsene,sa ma ajute sa aung si eu la manastirea Prislop.
  Doamne ajuta!

 17. Nu am fost la minastirea Prislop,dar parintele nostru Cosconea care slujeste la Colibi jud Alba,si care aslujit in biserica de la minasire ne-a vorbit cu credinta despre parintele Arsenie,dar este prea departe si nu putem ajune acolo.Cu sufletul meu sunt acolo si doamne ajuta-ne si pe noi cei necajiti.

 18. Iertare,am vazut ca se pomeneste despre trecerea parintelui Arsenie in”nefiinta”;este incorect spus pentru ca noi stim ca Hristos a inviat si pragul mortii este pentru orice om o trecere la viata vesnica.Domnul Dumnezeu sa ne invredniceasca de vesnicia cea intru Imparatia Sa!

 19. Am fost la Prislop pentru prima oara anul acesta.Intr-adevar simti dorinta de a reveni. La mormantul parintelui am simtit o emotie foarte puternica asa cum simti in preajma sfintelor moaste!!!

 20. felicitari celui ce a pus aceste pagini pe net.si mai mult decat atat ma bucur ca i-a placut. si mie imi e dor de acest loc si astep clipa cand am sa-l revad.

 21. Formam un cuplu de proaspat casatoriti, suntem din Bucuresti.
  Eu si sotul meu tocmai ne pregatim sa mergem la Mormantul Parintelui Arsenie.
  Suntem convinsi ca o sa ne placa tare mult la Prislop! Va sfatuim neaparat sa cititi cartile Parintelui (Pravila alba pentru cei casatoriti, Marturii despre Arsenie Boca, Semintii duhovnicesti, Omul, zidire de mare pret etc)nu sunt scumpe. A fost un om foarte inteligent de la care avem ce invata, iar noi trebuie sa-l pretuim la adevarata sa valoare. O data ce-i citesti o carte simti cum Parintele este aproape de tine si ai o sete inexplicabila pentru lectura. Am inceput sa-i citim cartile acum cateva saptamani si in scurt timp a facut minuni cu noi! Speram ca Domnul Dumnezeu datorita rugaciunilor Parintelui Arsenie Boca si Maica Domnului sa ne invredniceasca de vesnicia cea intru Imparatia Sa!

 22. Si eu imi doresc din suflet sa ajung la Prislop, cu ajutorul bunului Dumnezeu si al Sfantului Parinte Arsenie Boca, ale carui carti, mie una mi-au schimbat viata.
  Acum, drept multumire simt ca trebuie sa ajung acolo si, impreuna cu alte 2 prietene intru credinta si recunoscatoare a puterii rugaciunii la Sfantul Parinte Arsenie Boca vom merge pe data de 28 noiembrie 2009 la parastasul Parintelui (20 de ani de la trecerea sa la Domnul).
  Mai sunt de pus la punct unele „detalii”: cu ce mijloc de transport vom merge si unde ne vom odihni peste noapte (vineri, sambata, poate si duminica).
  Daca are cineva vreo adresa, nr. telefon de la vreun localnic sau din imprejurimi (Hateg) si poate sa-mi recomande, ma voi ruga si pentru el, cu recunostinta.
  Doamne-ajuta!

  • Eu si sotul meu am fost recent la Sfanta Manastire Prislop. Va pot recomanda
   Pensiunea Sarmis Cristal care se afla la intrare in Hateg, la 13 km de Manastire, pretul camerei pe noapte a fost de 90 de lei, in perioada aceea cu siguranta nu veti gasi loc de cazare la Manastire, noi am dormit si acolo cu acordul Maicutei Cipriana.
   Va mai recomand Casa Soacrei care este in Silvasul de Sus la 2 km de Manastire, dar este vorba doar de 2 camere cu 2 paturi, costa 35 lei, dar trebuie sa va interesati daca mai este loc : 0745.035.179
   0722.310.864
   0763.093.380
   0788.062.174
   0771.265.173

   Noi am fost cu masina si foarte multe detalii legate de transport nu va pot furniza, erau 2 doamne care au venit din Bucuresti cu Autocar Normandia dar din Hateg dansele spuneau ca nu au gasit cu ce sa vina si au mers 10 km pe jos.
   Normandia pleaca din autogara Militari, la ora 8:30 si sosete in Autogara din Hateg la ora 17.
   Rezervări: 0250.861.151
   0253.238.121
   0747.393.723
   0721.094.782

   Parintele Arsenie si Maica Domnului sa fie cu dvs.
   Este foarte frumos acolo, noi o sa vrem sa ne mai ducem cu siguranta. Pe 28 am inteles ca este foarte aglomerat, vin foarte multe persoane.

 23. Draga Irina, este foarte trist ca nu ai simtit puterea binefacatoare a parintelui Arsenie atunci cand ai ajuns la mormantul sau. Este adevarat ca de cateva luni locul este pazit dar in urma intrebarilor care le-am pus am aflat ca au fost persoane care au furat flori de pe mormantul parintelui.
  Exagerarile tale raman palide fata de cea ce simti trecand pragul manastirii.Cuvantul „dezgust” n-are ce cauta intr-un asemenea context la o persoana care se LAUDA c-a vizitat atatea manastiri
  Felicitari autorului ! este cu adevarat o poarta deschisa spre rai.Si inca ceva. In Ardeal mai sant multe manastiri deosebite. La manastirea Crisan de exemplu aflata la 4 km de Brad, la vara o sa puteti asculta slujba intr-un loc cum nici nu v-ati imaginat ca exista. DOAMNE AJUTA

 24. am fost la manastire in anul 2007 si am ramas profund impresionata de ce am putut sa vad acolo. Pe langa frumusetea locului linistea era aceia care punea stapanire pe tine. Parintele Arsenie Boca de acolo de sus iti transmite linistea sufleteasca. Desi este cam deparete imi doresc sama mai intorc la manastirea Prislop.

 25. Daca va este de ajutor, am aflat de curand de un perelinaj care se tine in data de 5-6 decembrie la Manastirea Prislop, Manastirea Lainici, Sfintii Trei Ierarhi din Alba Iulia unde va fi cazarea, iar a doua zi Manastirea Cozia si Schitul Cornet la doar 150 RON, transport si cazare incluse. Plecarea este din Bucuresti.
  Date de contact:
  ana radutu 0213271734
  0743810420
  ioana busoicescu 0216390439
  0753561676
  cristina catrina 0743025324
  0724573704
  0768677894
  incasari sf biserica ghe hozevitul vineri 18:00-19:30
  duminica 9:00-13:00

 26. Multumesc tuturor pentru informatii.
  Ne-am hotarat sa plecam pe 27 moiembrie din Mangalia cu autocarul firmei „SIMPATRANS” (fac reduceri daca luam bilet dus-intors) costa 85 Lei pana la Bucuresti si inapoi. Apoi cu d-na MARIA IONITA, organizatoare de pelerinaje, la Prislop (mai vizitam si alte manastiri – 150 Lei). La intoarcere ramanem o noapte in Bucuresti, la o verisoara, iar duminica ajungem in Mangalia.
  Cu ajutorul lui DUMNEZEU si al SFANTULUI PARINTE ARSENIE BOCA totul va fi bine.
  DOAMNE AJUTA!

 27. MANASTIREA PRISLOP OFERA CEEA CE POTI GASI IN ORICARE ALT LOC SFINTIT DE ATATEA RUGACIUNI IN ATATEA SUTE DE ANI, DAR PRIMESTI UN PLUS DE PUTERE PENTRU A MERGE MAI DEPARTE FIIND SUSTINUT DE SFANTUL IOAN DE LA PRISLOP SI PARINTELE ARSENIE BOCA – RUGACIUNILE ACESTOR SFINTI PARINTI AI NOSTRI CATRE BUNUL DUMNEZEU SI MAICA SFANTA,PREACURATA FECIOARA MARIA – AJUTA ORICARUI CRESTIN ORTODOX. TOTUL ESTE SA STII UNDE SI DE CE MERGI ACOLO, DE CINE ESTI ASTEPTAT, SA POTI PRIVI IN PAMANT URCAND SPRE SFINTELE MORMINTE, SA FII CONSTIENT CA PACATELE SUNT CELE CE APASA GREU PE SUFLET IAR DUPA RUGACIUNEA DE LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE IN DRUM SPRE SFANTUL IOAN ESTI MULT MAI USOR. MINUNILE SE TIN LANT, SUNTEM ORBI LA ELE, CEATA NEIMPACARII CU DUMNEZEU NU LASA PE UNII NICI MACAR SA VADA CA SFANTA MANASTIRE ESTE DE MAICI ( SE VORBESTE ANTERIOR DE UN STARET SI DE PAZNIC) AU UN CATEL FRUMOS,ALB CE LATRA LA FUMATORI – ESTE ADEVARAT. DUMNEZEU SA VA AJUTE TUTUROR! EU SPUN CA ACOLO MERGI MACAR DE DOUA ORI : PRIMA DATA MERGI SA CERI AJUTOR SI APOI SA MULTUMESTI!

 28. Tocmai asta este minunea pe care o face parintele Arsenie cu noi.Scoate la lumina sufletul nostru.Ne arata pacatelesi rautatea din noi.Acest lucru l-a facut si in vremea vietii pamantesti.Atunci cand cauti defectele celor din jur sigur esti un om frustrat si stim bine ca sub masca unui frustrat(care e tot timpul nemultumit)se afla un om mandru.Poate acest lucru a vrut Parintele sa-l scoata la iveala.Oare de ce vedem de cele mai multe ori pacatele celor din jur si nu ne punem intrebarea:Oare ce-i cu mine ?Pentru ce sunt atentionat ?Cu ce gresesc eu?
  Nu se poate sa lasam valul pe ochii nostrii si sa-i vedem numai pe altii.Oare de ce eu am vazut numai raul si atat de multi oameni au vazut si au simtit cu totul altceva.Fiindca sunt mii de oameni care dupa ce pleaca de la Prislop simt in suflet pace,liniste ,nadejde,toate daruri ale Duhului Sfant,cu care sigur parintele Arsenie a fost inzestrat si ni le da si noua.

 29. Am fost de multe ori la Prislop. Ceea ce vreau sa va spun e ca Sfintul Ardealului, dragul noatru părinte Arsenie Boca e VIU. Mai viu ca niciodata, dispus sa ne asculte, sa ne mingiie si sa ne indrepte pasii spre lumina. A fost si va ramine un foc nestins al credintei, un exemplu viu al smereniei si al dragostei pentru aproapele. Cu mine si cei apropiati ai mei sfintul parinte a facut deja minuni. E extraordinar sa te simti protejat de un sfint… iar daca exista bodyguarzi e tot din cauza rautatii si a necivilizatiei unor indivizi care rup florile, calca iarba si tipa cit ii tine gura. Rusine lor si cinste celor care se ingrijesc de pacea si bunul mers al lucrurilor in manastire

  • liliana morariu :
   Am fost de multe ori la Prislop. Ceea ce vreau sa va spun e ca Sfintul Ardealului, dragul noatru părinte Arsenie Boca e VIU. Mai viu ca niciodata, dispus sa ne asculte, sa ne mingiie si sa ne indrepte pasii spre lumina. A fost si va ramine un foc nestins al credintei, un exemplu viu al smereniei si al dragostei pentru aproapele. Cu mine si cei apropiati ai mei sfintul parinte a facut deja minuni. E extraordinar sa te simti protejat de un sfint… iar daca exista bodyguarzi e tot din cauza rautatii si a necivilizatiei unor indivizi care rup florile, calca iarba si tipa cit ii tine gura. Rusine lor si cinste celor care se ingrijesc de pacea si bunul mers al lucrurilor in manastire
   30Rate This

   PDRTJS_settings_313356_comm_1560 = {
   „id” : „313356”,
   „unique_id” : „wp-comment-1560”,
   „title” : „Am+fost+de+multe+ori+la+Prislop.+Ceea+ce+vreau+sa+va+spun+e+ca+Sfintul+Ardealului%2C+dragul+noatru+p%C4%83rinte+Arsenie+Boca+e+VIU.+Mai+viu+ca+niciodata%2C+dispus+sa+ne+asculte%2C+sa+ne+mingiie+si+sa+ne+ind…”,
   „item_id” : „_comm_1560”,
   „permalink” : „http%3A%2F%2Fturnuldesomn.wordpress.com%2F2009%2F04%2F29%2Fmanastirea-prislop-o-poarta-deschisa-spre-rai%2F%23comment-1560”
   }

 30. Vreau să fac o observaţie în legătură cu citatul din prezentare: „La mormântul acestuia vin zilnic foarte mulţi pelerini pentru că părintele a făcut multe minuni în timpul vieţii, dar şi mai multe după trecerea lui în nefiinţă”. Nu se poate spune că a trecut în nefiinţă. E neortodox. A trecut la cele veşnice. Noi venim din nefiinţă la fiinţă când ne naştem, dar nu ne întoarcem în nefiinţă. Vă rog să corectaţi.Pr. Arsenie Boca nu ar fi de acord. Doamne ajută!

 31. Doamne ocroteste-ne!… fericiti cei care au fost .. sfantul Ioan de la Prislop, ARHIMANDRIT ILIE CLEOPA,ARHIMANDRIT TEOFIL PARAIAN SI … PARINTELE ASENIE BOCA-ZIZIAN !!!!! Dumnezeu sa-I ODIHNEASCA!!!
  PS…. UNEORI e bine sa … TACI…
  PS1 TACEREA NOASTRA … este o parte din ,,, iubirea acestori oameni simpli {DEVENITI Sfinti)iubiti de DUMNEZEU”!
  ps .. Doamne ajuta!!!

 32. Am fost acolo si am vazut mormantul sfant de departe si clopotnita era foarte minunat .am fost pe data de 29-11-2009 la 20 de ani de la trecerea in nefiinta a Parintelui ARSENIE .
  Am mers pe jos 14 km dar nu ne pare rau cand am ajuns la manastire am simtit un miros pe care nu-l mai mirosisem pana atunci iar alta minune s-a savarsit cand la intosrcere rugindu-ne parintelui ne-a luat un autobuz de Bucuresti pt ca ne dorea foarte rau picioarele.Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem si la aceasta manastire. Daca bunul Dumnezeu ne v-a ajuta de cate ori vom avea ocazia o sa mergem la Sfanta Manastire Prislop si la Sfantul Mormant al PARINTELUI ARSENIE BOCA.

 33. Am fost acolo si am vazut mormantul sfant de departe si clopotnita era foarte minunat .am fost pe data de 29-11-2009 la 20 de ani de la trecerea in nefiinta a Parintelui ARSENIE .
  Am mers pe jos 14 km dar nu ne pare rau cand am ajuns la manastire am simtit un miros pe care nu-l mai mirosisem pana atunci iar alta minune s-a savarsit cand la intoarcere rugindu-ne parintelui ne-a luat un autobuz de Bucuresti pt ca ne dorea foarte rau picioarele.Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem si la aceasta manastire. Daca bunul Dumnezeu ne v-a ajuta de cate ori vom avea ocazia o sa mergem la Sfanta Manastire Prislop si la Sfantul Mormant al PARINTELUI ARSENIE BOCA.

 34. MultuMESC LUI DUMNEZEU CA AM REUSIT SA AJUNG SI EU LA ACEST LOC SFANT DIN CENTRUL ARDEALULUI.PACATUL CEL MAI MARE ESTE CA ACEST MARE SI SF.PARINTE ARSENIE BOCA NU ESTE DECLARAT SFANT,DAR ADEVARATI CREDINCEOSI IL DECLARA SFANT SI INTRADEVAR ESTE SFANT.PARINTELE ARSENIE ESTE IUBIT SI DRAG TUTURORA MAI ALES LUI DUMNEZEU,CARE NE IUBESTE ,NE AJUTA,NE DA MULTA SPERANTA SI IUBIRE DE DUMNEZEU.IN VECI AMIN.DUMNEZEU SI SF.PR.ARSENIE BOCA SA NE AJUTE SA MAI AJUNGEM PE ACESTE SF.MELEAGURI.DOAMNE AJUTA LA TOTI CEI CREDINCEOSI.DACA AI FOST ODATA LA SF.MANASTIRE PRISLOP TE INDRAGOSTESTI DE EA SI AI MERGE TOT TIMPUL.IN VECI AMIN.

 35. eu de cativa ani tot ma duc,LOCUL pt mine a creat dependenta.De cate ori ma apuca ma iau si ma duc;minunile pt mine se tin lant de cand ma duc acolo.CINEVA ma aude si ma ajuta oricand!!!

 36. Parintele Arsenie Boca era, este si va fi un inger aflat in slujba bunului noostru Dumnezeu.
  In anul 2007, varul meu care este preot mi-a povestit pt. prima data despre parinte( il cunoscuse personal ), despre credinta sa, harul sau si locul unde se afla mormantul sau.
  Din acel moment am simtit o dorinta constanta de a ajunge la manastirea unde se afla mormantul sau.
  Toate acestea se intamplau vara. Toamna a trebuit sa ma duc pana la Deva si acolo am aflat ca manastirea se afla destul de aproape.Nu imi venea sa cred si bucuroasa am plecat la Prislop.
  M-am rugat mult la mormantul sau si m-am bucurat din nou pt.ca dorinta imi fusese implinita.Eu treceam printr-o perioada cu probleme personale grele, iar parintele a fost ingerul care m-a ajutat sa trec cu bine prin ele.
  In 19.02.2010 am ajuns printr-o minune la Manastirea de la Sambata de Sus, locul sfant unde parintele s-a rugat si a slujit pe Dumnezeu cativa ani.Dupa ce fusese 3 luni pe Muntele Athos, alesese acea manastire, acel loc sacru , acel centru energetic divin. Dupa cativa ani a ajuns la Prislop, un alt centru energetic divin. Parintele nu cred ca a ajuns intamplator in acele locuri.
  Nici eu nu am ajuns intamplator in aceste locuri unde imi doresc sa revin din nou, sau sa spun altora despre ele. Aceste locuri te atag ca un magnet unde iti incarci mintea si inima cu bucurie, iubire, pace si lumina.Aceste locuri aveau nevoie de un inger precum parintele Arsenie Boca.
  Dumnezeu este peste tot dar acolo, in astfel de locuri, a creat legaturi energetice extraordinare intre cer si pamant.
  Eu astept cu nerabdare sa ajung din nou. Voi cand veti ajunge sa va bucurati, sa multumiti, sa iertati si sa iubiti. Va multumesc ca ati citit comentariul meu .

  • Prea putin spus! acolo este cel mai linistit loc de reculegere, de spovedanie si de iertare! Multumim Lui Dumnezeu ca poporul român are un Sfânt care are grija noastra si care neincetat se roaga Maicutii Sfinte pentru noi…daca mergi odata este imposibil si nu doresti sa mai amergi la Parintele nostru drag Arsenie Boca!
   „Smerit gând voiesc a fi, Flămândă zbatere de pleoape, Să pot mai des a Te slăvi şi să -Ţi rămân aproape! Mergând prin tină păcătos, m-Ai ridicat pe mine Prea-Bunule Iisus Hristos, Nevrednic sunt de Tine!” Parintele Arsenie Boca. Cititi-i si rugaciunea de dimineata!

   RUGĂCIUNEA DE DIMINEAŢĂ A PĂRINTELUI ARSENIE BOCA

   DOAMNE IISUSE HRISTOASE ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însămi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi, astfel ţinând la mine, să te pierd pe tine.
   Doamne IISUSE HRISTOASE, ajută-mi ca rugăciunea Presfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci , iată, păcătuiesc în tot ceasul.
   Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ.
   Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină în sufletele noastre.
   Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi te sălăsluieşte întru noi împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămîn neputincioase.
   Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cît eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.
   Ci luminează lumina peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta.
   Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin.

   Smerit gând voiesc a fi.
   Flămândă zbatere de pleoape.
   Să pot mai des a te slăvi
   Şi să-Ţi rămân aproape.
   Mergând prin tină, păcătos,
   M-ai ridicat pe mine
   Prea Bunule Iisus Hristos.
   Nevrednic sunt de Tine!
   Arsenie Boca Ieromonahul
   V-a scris Valerica din Arad…pacatoasa

   • vAI! VAI ! AM CITIT CE A SCRIS IRINA daca nu sint ciini si IRINA I-A VAZUT !!!!>>>>?????? ATUCI CINII SINT DEAVOLIIIIIII CARE O FACEE SA NU MAI MEARGA LA MANASTIRE EU AS MERGE CA SA SCAP DE DIAVOLIIIII !!!! DUMNEZEU IN NUMELE LUI IISUS HRISTOS SA -I LUMINEZE MINTEA SI SA O AJUTE SA FIE S AA LL VVVAAATAAAAAAAAA !!!!!AMIN ! AMIN! AMIN!!

 37. Maine voi pleca la M. Prislop cu fiul meu de 6 ani. De-abia stept sa merg la mormantul parintelui. Am mai fost si in 2008 dar as vrea sa merg cat mai des, din pacate distanta, 500 km, si lipsa banilor nu ma ajuta sa pot merge de cate ori simt nevoia. Mergeti toti cei care puteti si cereti ajutor parintelui. In cartile cu marturiile despre minunile facute de parinte se spune ca parintele ar fi zis: „de unde ma duc eu(adica pe lumea cealalta) am sa va ajut mai mult decat va ajut acum” Pastrati-va credinta in Dumnezeu caci Dumnezeu face minuni cu adevarat. Pentru familia mea a facut minuni si niciodat nu-i voi putea multumi indeajuns pentru tot ce a facut.

 38. Imi doresc sa merg la Prislop in viitorul cat mai apropiat cu putinta. Sunt din Brasov. Este cineva care sa-si doreasca asta prin imprejurim?

 39. Am fost si eu la manastirea Prislop la mormantul Parintelui Arsenie Boca in noiembrie 2009.Nu sunt cuvinte pentru a descrie trairile din acele locuri.
  Cine are nevoie de un medicament sufletesc acolo il va gasi cu siguranta.
  Indemn pe toata lumea sa mearga idiferent de posibilitati, cine doreste cu adevarat va ajunge.Parintele il va ajuta sa ajunga.
  Doamne ajuta.

 40. am citit comentariul irinei si ma ingrozit…..cred ca duce lipsa de personalitate..si eu as vrea sa vizitez anul acesta manastirea PRISLOP si sper sa ajung si acolo pt ca din cate am inteles si de la altii este un loc de-a dreptul uimitor ….SI SUNT CONVINSA DE ASTA …si mormantul parintelui ARSENIE BOCA care se spune ca iti indeplineste dorinta care tio plui la el la mormant …bineinteles daca crezi cu adevarat ….imi place foarte mult aceasta manastire chiar daca nu am vizitato niciodata sper ca intr-o zi sa reusesc sa o vizitez .

 41. SI EU L-AM RUGAT PE PARINTELE ARSENIE BOCA SA M-A AJUTE SA AJUNG LA MORMANTUL SFINTIEI SALE .SI PARINTELE M-A AJUTAT PE MINE PACATOASA SA AJUNG .ACOLO AM AVUT O STARE SPECIALA ,AS FI DORIT SA RAMAN ACOLO PENTRU TOTDEAUNA .I-TI MULTUMESC SFINTE PARINTE .DOAMNE AJUTA-I PE TOTI DORITORI SA AJUNGA LA SFANTUL MORMANT .

 42. am fost si eu acolo e foarte frumos cu credinta in suflet te vindeci de toate bolile la mormntul parintelui am citit si multe carti despre minunile parintelui arsenie boca dumnezeu sa-l odihneasca a fost un sfant mare.

 43. Mi-am dorit sa ajung la Manastirea Prislop si Bunul Domn Iisus cu Maica Preacurata si insusi Parintele Arsenie Boca, mi-au ajutat sa ajung in septembrie 2009. Mi-am incarcat sufletul cu o mare bogatie spirituala pe care o tot povestesc si la alti crestini. Sfantul Parinte mi-a aparut in vis si m-a chemat sa-l vad. L-am simtit cand am ajuns la mormantul unde florile nu se ofilesc niciodata, unde ingerii canta intru slava Domnului Iisus, unde am sorbit din izvorul care m-a racorit….si multe m-a invatat Sfantul prin cartile sale. Marit fie si Slavit impreuna cu toti ingerii si sfintii din ceruri, impreuna cu Maica Preacurata si Binecuvantata si in primul rand cu Domnul nostru Iisus. Amin

 44. Am citit o carte despre parintele Arsenie BOCA si din acel moment mi-am dorit sa ajung la mormantul parintelui.Inainte de lasata secului cu doua zile mi-a revenit dorinta si faceam ce faceam si intram pe internet si citeam despre Manastirea Prislop,cu cine vorbeam ii spuneam dorinta mea.Copii mi-au spus ca sunt hotarati si vom merge saptamana urmatoare impreuna.In ziua de lasat de sec am luat masa cu copii si ceva invitati,discutand si de dorinta mea.la cateva ore primesc un telefon prin care sunt anuntata ca se organizeaza o excursie la Prislop.Asa a si fost .sunt incantata si voi merge cu familia cu mult drag cat de curand.Deci doresc sa va spun ca este o minune si cine isi doreste sa ajunga,sigur ajunge.

 45. Prima vizita la manastirea Prislop, facuta in urma cu vreo sase ani, mi-a dat sentimentul ca am pasit intr-un colt de rai..Era luna mai si era plin de flori si totul era de un verde ireal..Era foarte multa lume si stiu ca am asteptat la rand pentru a ajunge la mormantul sfantului parinte vreo trei ore..care au trecut insa incredibil de repede.. de atunci de fiecare data cand am avut probleme sau am simtit nevoia sa fiu mai aproape de Dumnezeu ma urcam in masina si mergeam catre Prislop..si de fiecare data ma simteam la fel de bine.. E cu adevarat un colt de rai care iti ramane in suflet si simti nevoia sa te intorci acolo.. De un an am plecat din ardeal in Bucuresti si..chiar daca sunt la vreo 450 km de Prislop..acum in a doua zi de paste imi doresc sa imi iau fetita ..sa urc in masina si sa merg la Prislop… pentru ca acolo imi gasesc linistea..si speranta..

 46. Am fost de multe ori la sfanta manastire Prislop. Am fost si anul acesta la inceputul lunii martie cand afara inca ningea si era frig. Am stat acolo doua zile care au fost minunate. Linistea de acolo nu o mai gasim nicaieri. Am stat ore intregi la mormantul Parintelui Arsenie Boca si in pestera Sfantului Ioan unde am putut sa ma rog in liniste. Nu a contat ca afara era frig si ningea, eram fericita ca sant acolo si pot sa-i spun Parintelui problemele mele si m-am intors acasa linistita.

 47. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu credinta in suflet am ajuns si eu anul acesta pe 21 martie 2010 la Parintele Arsenie Boca, de aceeea tuturor celor care doresc sa ajunga la manastirea Prislop, ii indrum sa o faca deoarece este ceva special ce ti se intampla acolo, simti o liniste profunda si sufleteasca, un spatiu mirific pe care nu poti sa ti l imaginezi. Dupa cum v am spus acolo se fac minuni, eu sincer va spun ca se cunoaste o schimbare in tot ceea ce fac si nu numai , ma simt mult mai linistit sufleteste. Doamne ajuta.

 48. Am fost duminica pentru prima data la manastirea Prislop.Nu se poate descrie in cuvinte cat e de frumoasa si de ce momente de liniste poti avea parte atunci cand ajungi acolo.

  Abia astept sa mai merg aolo.

 49. Am fost la Manastirea Prislop a treia zi dupa Pasti.A fost superb.Acasa,in Germania am citit despre aceasta manastire in internet si am avut dorinta de a o vizita impreuna cu sotul si cu baietelul.Recomand tuturor sa viziteze aceasta manastire.
  Sanatate si numai bine tuturor.

 50. CU LINISTE SUFLETEASCA SI CREDINTA IN DUMNEZEU VOI MERGE PENTRU A DOUA OARA LA SFANTA MANASTIRE PRISLOP PENTRU A MA RUGA, PENTRU A SIMTI ACEA LINISTE SUFLETEASCA DE CARE CU TOTII AVEM NEVOIE. DE ACEEA PENTRU CEI CARE NU AU PUTUT SAU NU AU REUSIT SA AJUNGA ACOLO, II SFATUIESC CA CEEA CE SIMTI CAND AJUNGI ACOLO E CEVA SPECIAL, SIMTI O LINISTE IN SUFLET PE CARE NU O MAI GASESTI NICAIERI.
  RUGANDU MA LA PARINTELE ARSENIE BOCA SI INCHINANDU MA IN FATA MORMANTULUI AM SIMTIT O CALDURA CARE MI A INUNDAT TRUPUL, SEMN CA PARINTELE E UN SFANT SI CA II AJUTA PE CEI CE VIN LA MORMANTUL LUI SI SE ROAGA SI II DARUIES O FLOARE.
  CEI CARE AU NEVOIE DE UN MEDICAMENT SUFLETESC II SFATUIESC SA MEARGA LA PRISLOP CA IL VOR GASI ACOLO CU SIGURANTA, ESTE UN LOC UNDE TE INCARCI CU BUCURIE, CREDINTA, LINISTE SUFLETEASCA, PACE SI LUMINA IN SUFLET, UN LOC MIRIFIC DE CARE NU MAI VREI SA TE DESPARTI, IAR DUPA CE ITI IEI RAMAS BUN DE LA PARINTELE ARSENIE BOCA SI II MULTUMESTI PT AJUTORUL DAT CU SIGURANTA CA VEI SIMTI IN SUFLET O CALDURA SUFLETEASCA CARE ITI TRIMITE UN MESAJ. ACELA DE A MAI REVENII LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA.
  CAND AJUNGI LA MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA TE IMBIE UN PARFUM MIROSITOR DE FLORI, ESTI INCONJURAT DE O PRIVELISTE VIE, VERDE , SEMN CA DUMNEZEU ESTE APROAPE DE NOI OAMENII SI DE SUFLETELE NOASTRE, SIMTI O APROPIERE FATA DE DUMNEZEU.
  IN CARTILE CU MARTURIILE DESPRE MINUNILE PARINTELUI ARSENIE BOCA SE SPUNE: „DE UNDE MA DUC EU AM SA VA AJUT MAI MULT DECAT VA AJUT ACUM „. DE ACEEA II SFATUIESC PE SUNT CREDINCIOSI SI CRED IN DUMNEZEU SA MEARGA LA SFANTA MANASTIRE PRISLOP CU SUFLETUL DESCHIS CATRE ” O POARTE DESCHISA SPRE RAI „.

 51. suntem asa nerabdatori sa ajungem si noi la aceasta SF MANASTIRE. sper sa ne ajute BUNUL DUMNEZEU! si pe toti cei ce isi doresc sa ajunga acolo. drum bun si pace in suflete!

 52. AM FOST SI EU ANU TRECUT LA MANASTIREA PRISLOP SI LA MORMINTU PARINTELUI ARSENIE BOCA SI POT SA SPUN CA MAM SIMTIT CA SI INTRO ALTA LUME ..E FOARTE FRUMOS SI POT SA SPUN CA MIAM PUS O DORINTA LA MORMINTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA SI CARE MI SA INDEPLINIT
  .CIND O SA MERG IN ROMINIA O SA MERG IARASI LA PRISLOP

 53. Saraca Irina, e foarte departe de Dumnezeu. Sa ne rugam pentru ea.Un om orbit de lucrurile lumesti, e de compatimit.Draga irina, calea catre Dumnezeu e ingusta si greu de strabatut, nu pavata cu petale de trandafiri. Parintele Arsenie Boca a facut sacrificii enorme, cuvintele mele ar fi prea mici ca sa-ti descriu trairile si chinurile Parintelui.Iti recomand SA TE ROGI sa-l cunosti, si iti recomand cartea lui Dan Lucinescu(sau CD-ul) despre viata parintelui, care descrie o parte din viata , trairile dar mai ales minunile socante pe care le facea acest Sfant. Dincolo de trairile lumesti,prea mici (paza care ti-a displacut de exemplu)in comparatie cu harul lui Dumnezeu coborat acolo, incerca sa simti puterea Dumnezeiasca pe care n-o intalnesti oriunde. Cine e Michael? un muritor si atat. Foarte probabil ca nu e in rai, un om care a putrezit,ca toti oamenii.
  Dar daca n-ai idee cine e Parintele Arsenie Boca, atunci ti-ai pierdut anii in zadar. Dumnezeu sa te lumineze inainte sa fie prea tarziu.

 54. Cazare langa Manastirea Prislop gasiti la intrarea in satul Silvasul de Sus pe partea stanga, la Vila Silva, care va ofera intr-un cadru mirific o cladire construita in stil brancovenesc cu patru camere insumand 16 locuri de cazare, doua bai complete, etc.

  Pentru detalii puteti suna la tel: 0742 015 519
  0745 008 056
  0254 770 903

  sau e-mail: vilasilva@ymail.com sau accesand: http://www.vila-silva.ro

 55. Imi doresc sa ajung la Manastirea Prislop pentru ca am citit si auzit multe lucruri minunate despre acel loc sfant si voi ajunge cu siguranta in aceasta vara cu familia

 56. Azi 03.06.2010, am reusit sa ajung si eu sa pot sa vizitez acest loc minunat , curat , plin de liniste si de-o fumusete nemarginita .
  Doresc sa va aduc la cunostinta ca am ajuns linga mormantul SFANTULUI ARSENIE BOCA , datorita suferintei si a nelinistei pe care o am in sufletul meu de aproape un an de zile.
  Am plecat de linga mormint mult mai increzatoare in fortele proprii si cred eu ca am gasit locul potrivit unde voi gasi mereu mingaiere si ocrotire duhovniceasca .
  Voi incerca sa revin in acest loc cel putin o data pe an , pentru am putea incarca de acele energii pozitive care sa ma apere si sa ma ocroteasca de cele rele .
  Veniti sa vizitati aceasata parte de rai , ca nu o sa va para rau .Veti simti mingaierea SFANTULUI ARSENIE BOCA si ii veti simti prezenta lui prin toate locurile din incinta MANASTIRII PRISLOP prin linistea , curatenia locului , cantecul pasarelelor si sursurul lin al raului din care puteti sa beti apa sfintita .

 57. Am fost pe 30.05.2010 la manastirea Prislop.Nu cunosteam pre multe date despre acest loc.Imi doresc foarte mult sa ajung din nou cu familia acolo si indemn toti oamenii cu credinta sa mearga acolo.

 58. Fericit este cel care a vizitat Manastirea Prislop. Este un loc minunat si prielnic rugaciunilor. Sa ne mandrim ca suntem romani, chiar daca ne asteapta zile mai grele.

 59. elena :Imi doresc sa merg la Prislop in viitorul cat mai apropiat cu putinta. Sunt din Brasov. Este cineva care sa-si doreasca asta prin imprejurim?

  nistor :Pelerinaj la Parastasul Pr. Arsenie Boca27-29 nov. 2009Va asteptam din toata tara !Doamne ajuta!

 60. am fost si eu acum doua saptamani si intradevar este un colt de rai. la toti cei care citesc le spun ca merita vazut. eu cu siguranta daca imi ajuta dumnezeu am sa ma mai duc

 61. asazi 12.07.2010 am fost la manastirea Prislop este minunata credeti_ma iti reda linistea sufleteasca si am auzit ca paintele ARSENIE este mai viu ca niciodata te va ajuta in toate problemele DZEU SA VA AJUTE SA AJUNGETII ACOLO PE TOTII CEI CE VA DORITII SA AJUNGETII este facatoare de minunii odata ajunsii acolo o sa va doritii sa mai mergetii e adevarat cum a spus o doamna o data pt a cere ajutor si o data pt a multumii

 62. Ca sa intelegi si sa te simti mai aproape de acest loc minunat trebuie mai intai sa citesti marturiile despre parintele Arsenie Boca si cartile scrise de acesta,sa privesti ochii care de pe hartie par ca te citesc iar dorinta de a ajunge va fi inzecita.Drum bun! dupa ce citesti….

 63. Tamy, am spus doar că în Ardeal nu prea sunt mănăstiri, sau că nu le ştiu eu. Îţi mulţumesc pentru aprecieri!
  Articolul meu se pare că şi-a atins scopul. Părintele Arsenie spunea: „trimiteţi oamenii la mine…”.

 64. E foarte frumos gandul de a cauta si vizita manastiri, locuri sfinte, locuri purtatoare de istorie sfanta, sfintite de nevointe nestiute si rugaciuni necontenite,cantari de slava din suflete setoase de viata ingerilor,cautatori ai slavei celei nestricate. iar pe Parintii nostri ce ne-au invatat credinta si trairea in Duhul lui Hristos, sa nu-i uitam, ei sunt pe mai departe rugatori si mijlocitori la Dumnezeu pentru cei pe care ii invoca. Ei simt stiu vad si aud tot si acolo mai aproape de tronul Lui Dumnezeu pot sa ajute cu rugaciunile lor. dar sa nu asteptam totul de la sfinti trebuie ca si noi sa ne facem vrednici de darul pe care ill cerem de la Dumnezeu! astept cu nerabdare sa ajung si eu la parintele la Prislopul cel prea laudat!

 65. Eu trec printr-o perioada foarte grea acum,am un baietel de 1 an si tatal lui ne-a parasit pt o alta femeie,dar stiu ca si eu am gresit cu el,poate l-am impins chiar el spre asta,nu este un baiat rau insa ratacirea lui l-a dus l-a asta,iar acum si eu ma simt pierduta.o prietena mi-a spus de aceasta manastire,iar de parintele Arsenie Boca am auzit de mai de mult,ba chiar am citit ceva di cartile lui.Acum sufar si vreau sa ajung cat pot de repede sa ma inchin celor sfinte ale acestei manastiri,sa-mi regasesc linistea sufleteasca si sa ma rog pt intregirea familiei,imi doresc pt copilul nostru sa creasca alaturi de amandoi parinti.Doamne ahuta-me sa ajung acolo si ajuta-ne pe toti sa ne deschidem sufletele spre credinta,caci cand ne e bine ne indepartam si cand plangem ne intoarcem la tine.Ajuta-ma Sfinte parinte Arsenie si pe mine si familia mea.

 66. sant din moldova nu am stiut prea multe despre aceasta manastire si acest minunat parinte dar acum cand am citit atatea imi doresc f mult sa ajung acolo

 67. buna cei care viziteaza Manastirea Prislop si mormantul parintelui sa comenteze despre aceasta nu sa faca reclame la vilele din sat. Silvas nu egzista vile nici pensiuni doar locuri de cazare la oameni din sat toata lumea cazeaza an conditi bune.Asa ca terminati cu reclamele de prost gust

 68. Buna dragilor si bine ca va intanlesc si aici, ma bucur ca si eu am descoperit calea spre aceasta poarta de lumina la care de fiecare data cand vin gasesc pe cineva drag adica pe Sf. PARINTE ARSENIE BOCA.
  Cred ca nu sunt primul si nici ultimul care il intanleste pe parinte in curtea manastiri … cati dintre noi nu am vorbit cu EL dar cati dintre noi l-am recunoscut???
  Va marturisesc ca eu si grupul meu de prieteni ne bucuram nespus atunci cand suntem in acel loc, in care la tot pasul poti intanli pe Sf. parinte ARSENIE BOCA … si nu numai pe EL.
  ….Dragilor fiti cu inima curata si deschisa atunci cand ajungeti acolo.. in mare taina si in orcare moment parintele poate fi langa voi ….
  Langa noi este de fiecare data,iar ca un sfat este cat mai putine cuvinte si cine stie???.
  Multa lumina si multa sanatate pentru toti cei care trec pragul porti acestei manastiri.

 69. la mormantul Parintelui Sfant Arsenie Zian Boca se simte prezenta lui Dumnezeu(lucru valabil pt. cei ce au ochi de vazut si urechi de auzit,pt. ca am vazut si oameni care vorbeau acolo la telefon,e incredibil)

 70. iar pt. cei ce se indoiesc ii rog sa explice de ce crinii de la mormantul sfant(floarea lui Hristos)sunt in permanenta vii?(in orice anotimp al anului)regimul comunist a facut totul ca sa impiedice cunoasterea Sfantului Arsenie Zian Boca si ne doare de asemenea pe toti ca nu s-a gasit o data de canonizare a marelui nostru Sfant

 71. Citesc astazi pentru prima data despre Sfantul Arsenie Boca si doresc sa ajung si eu la Manastirea Prislop.
  Dumnezeu si Sfantul Arsenie Boca sa ne ajute si sa fie alaturi de noi

 72. Am fost ieri ( duminica 22 august 2010 )la Manastirea Prislop si la mormantul parintelui Arsenie Boca;auzisem de ceva vreme despre toate acestea si iata ca viata mi-a facut acest cadou mai repede decat ma asteptam;este un loc binecuvantat,unde pacea si linistea te inconjoara ;as mai fi ramas acolo mult timp , dar era deja seara si avem drum lung pana acasa;cu siguranta,voi mai ajunge pe aceste meleaguri pentru ca mi-o doresc foarte mult;ii inteleg acum pe cei care spun ca o data ce ai fost acolo iti doresti sa revii;Dumnezeu sa ne ajute pe toti, si noi sa meritam acest lucru

 73. Manastirea Prislop, este un loc minunat in care te poti ruga si reculege in voie;ce pacat ca nu am avut posibilitatea de a sta mai mult acolo…probabil ca daca ar fi posibila cazarea in chilii, multa lume ar petrece acolo cateva zile; oricum, tot e mai bine ca in alte parti, unde am vazut cu parere de rau ca s-a dezvoltat deja un fel de „turism al locurilor de pelerinaj” : taxe de intrare,taxe fixe pentru acatiste, produse de cumparat – miere,peltea,siropuri,paine etc – obiecate ,icoane,si altele de acest fel…ce face un om amarat sau unul care nu are posibilitatea sa plateasca 20 ron pt.vii si alti 20 ron pt.decedati la acatiste? Chiar daca sunt agenti de paza la Manastirea Prislop tot mai linistita si mai bine m-am simtit decat la Manastirea Sihastia de ex.,unde am fost cu o saptamana inainte,si am avut senzatia de „statiune de agrement”;iertai-mi comparatia,dar eu asta am simtit.poate sunt si alte pareri, chiar as fi interesata sa le aflu.Va doresc numai bine tuturor,si Dumnezeu sa va indrume pasii spre Prislop…

 74. Imi doresc de multa vreme s-ajung la Mormantul Par. Arsenie Boca, despre care Parinte am citit multisor si pe care-l iubesc ca pe un Sfant, si sa cunosc si Manastirea Prislop. Sunt bolnava si simt ca Par. Arsenie ma va ajuta. Asa ca spre sfarsitul acestei saptamani, daca bunul Dumnezeu ne va ajuta, cu copiii si nepotelul, ne vom indrepta pasii spre acele locuri binecuvantate. Desi mai sunt doar cateva zile pana la plecarea noastra, mi se par nesfarsite.
  Sfinte si bunule Pr. Arsenie Boca, ajuta-ne, rogu-te, s-ajungem cu bine la mormantul tau, la Sf. Manastire si, apoi, inapoi acasa! Iti multumesc de pe acum!

  • Se poate,eu am fost acum 2 zile,adica duminica 22 august seara intre ora 18-19,30;orele de vizitare sunt (daca bine imi amintesc) 9 -21; eu cu greu am plecat de acolo, atata liniste si pace exista pe acele meleaguri.ai sa te convingi daca vei merge.Maria

 75. Am fost la manastirea Prislop duminica 22 august 2010. Este cu adevarat un loc ce aduce multa liniste in suflet. Senzatia de pace este absolut incredibila.
  Manastirea Prislop este un loc ce trebuie vizitat macar o data in viata.

 76. Mă numesc Isidora, am 9 ani şi sunt din Piatra-Neamţ.Pentru prima oară am aflat de la mama despre PĂRINTELE ARSENIE BOCA.Am pus în penar poza Părintelui şi la toate testele mi-a ajutat pentru că am luat numai „FB”. Am cumpărat de la mânăstiri cărticele despre PĂRINTELE Arsenie Boca şi seara mama mi-a citit din ele, iar noaptea am visat foarte frumos.
  Aş vrea să ajung la mormântul Părintelui ARSENIE BOCA LA SFÂRŞITUL LUNII ACESTEIA.

 77. Am fost la Prislop pe 23august si nici nu am plecat din Silvasul de sus si simteam deja ca trebuie sa ma intorc la mormantul Parintelui Arsenie,unde linistea ce m-a cuprins m-a inconjurat pana acasa. Multumesc Parintelui ca mi-a ascultat ruga si mi-a ingaduit ca in acest an 2010 sa-l vizitez.Imi doresc sa revin.

 78. Am fost acolo acum acum doi ani si a fost de nedescris,macar o data in viata un crestin adevarat trebuie sa se roage la mormantul Parintelui Arsenie Boca

 79. am citit primele 3 volume despre Parintele ARSENIE BOCA (marturisiri din tara Fagarasului). Abea asteptam sa ajungem la mormantul Parintelui si la cele 3 manastiri unde Sfintia Sa Si-a petrecut o mare parte din viata.

 80. Ma numesc Raluca si sunt din Arad.Am fost mai de mult la Prislop si acum urmeaza sa merg din nou.Astept cu nerabdare acest lucru,deoarece este un loc care iti da liniste.Cat despre comentariul Irinei,nici vorba de asa ceva…nu te urmareste nimeni,nu erau bodyguarzi,intradevar erau placute pe care scria sa nu rupi brazi,sa nu calci iarba,dar nu vad nimic rau in asta.Oamenilor care sunt asa cum sunt ,din pacate,trebuie sa le amintesti ca se afla intr-un loc sfant si trebuie sa se poarte ca atare.

 81. Am fost si eu in urma cu 3 saptamini la manastirea prislop si la mormintul sfint ……..recunosc ca nu auzisem de acest preot ….prieteni mi-au poverstit in mare cind am ajuns acolo ……eram insarcinata in 10 saptamini……..o sarcina fff dorita dupa 7 ani de chinuri ,de dorinta de a avea un copil ……..cind am ajuns la mormint am ramas uimita cit de mirific era totul ..ma cuprins o liniste….si m-am rugat sa imi dea un copil sanatos ,………am plecat …….multumita sufleteste ca am ajuns in acel loc mirific ………la 4 zile apoi sa merg la eco si sa imi spuna dr ca copilului meu nu ii mai bate inimioara……am simtit ca inebunesc de durere si recunosc ……..am pacatuit grav ……..in acele momente nu l-am vazut decit pe DUMNEZEU vinovat ,nu simteam decit o furie imensa………..acum stau si ma gindesc ca poate copilul meu nu era sanatos ….ca parintele arsenia daia mi la luat ,sa nu sufar mai mult …….nu stiu ce sa mai cred ,stiu ca am pacate multe si poate asta a fost o pedeapsa cruda ………..nu stiu,sufar enorm ,enorm ,odata cu copilul meu am pierdut si o parte din suflet ……….acum ma rog sa faca iar o minune ,dar de data aceasta sa fie cu un final fericit.

  • Sa te auda Dumnezeu si sa-ti indeplineasca dorinta! Poate ca ar trebui sa mergi din nou la Prislop si sa ceri ajutor Parintelui.
   Si eu imi doresc foarte mult sa ajung la Parintele Arsenie Boca. As vrea sa-i cer indrumare si ajutor.
   Cu credinta, toate isi gasesc fagasul .
   Doamne ajuta!

 82. revin si spun tuturor cat de frumos si bine este la PRISLOP. dar sa va spun .intr-o zi la slujba parintele NIFON zice ca pe cand in manastire era si Parintele ARSENIE BOCA in ultima parte a vieti lui ca EL a mai fost pe pamant si are sa mai vina chiar daca acum se pregateste sa plece dintre noi….. atunci parintele NIFON intreaba ce nume a-ti purtat atunci si EL raspunde PAVEL……
  In mintea mea cred ca este vorba despre SF, PAVEL… voi ce credeti??? chiar daca biserica inca nu recunoaste reancarnarea ca pe ceva normal si firesc…Oare cat timp are sa mai treaca pana sa ajungem si noi la o noua cunoastere la care avem dreptul dar spre rusinea noastra inca suntem tare legati de materie si nu prea sunt sanse mari a ne ridica pe o alta treapta de unde se poate vedea mai bine
  Pasintele a fost , este si va fi intre noi asa cum spunea celor prezenti de multe ori la slujba .
  Au trecut 20 de ani …. oare cat mai trebuie sa traca pana la recunoasterea celui care a fost intre noi un mare SFANT…????
  La a doua venire a domnului ISUS si eu voi fi cu EL asa spunea parintele ARSENIE BOCA voi ce credeti??? numai bine si multumim parintelui pentru ajutorul pe care noi il primim in fiecare ceas….
  Doamne ajuta ,si ne apara Sf. parinte ARSENIE BOCA

  • Frate daca e adevarat ce zici tu inseamna ca Parintele Arsenie a vorbit cum a vorbit Domnul IIsus Hristos in Scriptura cand vorbea de Ilie si se referea la Sf Ioan Botezatorul. Probabil Parintele Arsenie a ajuns la gradul de sfintenie al Apostolului Pavel pentru ca reincarnarea nu exista atfel nu ar mai exista rai si iad si Judecata; si toata Ortodoxia (credinta Adevarata) ar fi zdrucinata iar invataturile Sfintilor Parinti ar fi gresite , deci cu siguranta nu e vorba de reincarnare!

 83. Doamne Ajuta In 14 septembrie este hramul Manastiri Prislop o sarbatoare foarte mare pentru noi toti. Asigur transport de ori unde din tara la Manastirea Prislop .Hateg Prislop Simeria Prislop Deva Prislop. OFER SI CAZARE.

 84. Am emotii puternice, pentru ca voi merge la Parintele Calugar ARSENIE BOCA, pentru prima data .
  Lumea celor alesi de DUMNEZEU nu poate fi patrunsa cu simturile lumesti ci numai cu puterea credintei, dincolo de care vine clarviziunea…

  PARINTE CALUGAR ARSENIE BOCA, IARTA-NE NECREDINTA SI TE ROAGA LA DUMNEZEU PENTRU TARA MEA SI NEAMUL MEU CEL ROMANESC !

 85. Mi-am propus sa ajung la aceasta manastire, dar in luna octombrie 2010. Deoarece locuiesc in focsani, distanta cu masina este prea lunga pentru un sofer, asa ca voi folosi trenul (ca un adevarat ceferist ce sunt). RUGAMINTE: Daca poate cineva sa-mi spuna cum pot ajunge la manastire (sau in apropiere) cu microbuz, autobuz din oricare locatie: Deva, Simeria, Hateg etc, pentru ca in functie de aceasta informatie sa-mi fac planul de mers.
  Multumesc anticipat.
  Dumnezeu sa va ajute.
  adresa mail : geamby2004@yahoo.com SAU geamby2004@k.ro.

  • Buna ziua, puteti sa ajungeti la Prislop din Bucuresti ori cu trenul ori cu autocarul. Cu trenul aveti din Bucuresti catre Subcetate acceleratul 1821 (Constanta – Arad). Ora plecarii din Bucuresti este 23:45, iar ora sosirii in Subcetate este 6:56. La intoarcere aveti acceleratul 10824, pleaca din Subcetate la ora 13:25 si ajunge in Bucuresti la ora 20:45.
   Ca alternativa la intoarcere mai este acceleratul 1822, cu plecare din Subcetate la 21:58 si sosire la Bucuresti la 5:15. Exista si o varianta cu autocarul.
   Este vorba de cursa Bucuresti – Timisoara, firma Normandia.
   Plecarea este din Bucuresti (Autogara Militari) la ora 8:30 cu sosire in Hateg (autogara) la ora 17:00. Din Subcetate sau Hateg luati un taxi pana in Silvasu de Sus (sau chiar pana la Prislop).
   Noi va putem oferi cazare langa manastire, pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la adresa: http://www.silvas-prislop.ro tel 0745-035179 Casa Huniadi

 86. Nu intirziati sa mergeti la Parintele Ieromonah Arsenie Boca!
  Rugati-va:” Preot Ieromonah Arsenie trimite-mi duhul tau paznic si da-mi sanatate si liniste. Departeaza de la casa mea necazurile si suferintele ca ai Duh Sfint! Amin.”
  La Prislop daca mergi odata vei dori numai acolo sa mai mergi! Parintele va ajuta sa ajungeti acolo, va apara, va ocroteste, va este de folos! Rugati-va la el si va veti simti bine mereu, veti simti ajutorul lui Dumnezeu, al Fiului său Domnul IIsus Hristos Mantuitorul nostru, al Maicii Sale! Orice necazuri aveti, dar si bucurii, Rugati-va la Printele sa aiba grija de poporul roman, de noi si de cei care vreti sa vina pe lume, pentru ca este cu noi mereu Parintele si.. de „acolo de sus” ne poate ajuta pe toti, fara „alegere”. IIsuse Hristoase Iti multumim ca ne-ai trimis un Ucenic al Tau – in zilele noastre! Lauti si apa de la Prislop.Vindeca.Dumnezeu sa ierte si sa ne ajute.Multumim Parinte Arsenie pentru tot!

 87. Buna ziua! Am si eu o intrebare pt cei care cu ajutorul Bunului Dumnezeu au ajuns la Manastirea Prislop. Mormantul Parintelui Arsenie Boca, este departe de manastire? Trebuie sa urci mult? Eu sufar de o boala la plamani si din pacate nu am voie sa fac efort! Imi doresc foarte tare sa ajung la aceasta manastire! Va multumesc!

 88. Bianca, mormântul părintelui Arsenie este la câteva sute de metri de la intrarea în mănăstire. Într-adevăr de la clădirea mănăstirii propriu-zise trebuie urcată o pantă ceva mai abruptă, dar toţi cei care au mers acolo au simţit că plutesc şi că efortul fizic nu mai este resimţit. Credinţa te va ajuta să ajungi acolo unde îţi doreşti.

 89. Deseara plec spre prislop, si maine dimineata voi fi acolo. Abia astept, mai ales ca este prima data cand ajung in acea zona. Doamne ajuta. Din documentarea mea a reiesit ca, in cazul transportului feroviar, alegerea perfecta este statia Subcetate, iar de acolo sunt microbuze si taxiuri. Asa ca m-am lamurit si cu varianta feroviara, deci nu mai am nevoie de alte explicatii. Mai multe amanunte luni. Doamne ajuta.

 90. Am fost de multe ori la Prislop ,este ceva Dumnezeiesc acolo,este un colt de Rai,simti o liniste si o pace interioara de nedescris,iar la Sfantul Mormant nu mai vorbesc,nu am cuvinte sa spun ce simti,este ceva extraordinar ceva ce numai acolo poti simti.De fiecare data cand simt o greutate pe suflet sau am ceva probleme ma duc la Prislop si il rog pe Parintele Arsenie sa ma ajute si primesc imediat ajutor,si chiar daca nu merg acolo ,cand am probleme il strig si de acolo de sus ma aude si ma ajuta Parintele,si nu exagerez este adevarat.Cine ajunge odata acolo cu siguranta se reintoarce.

 91. Focsani-Manastirea Prislop si retur = 1200 km. Dar pentru ceea ce am vazut si simtit acolo, merita si mii de km. A fost pentru prima data cand am ajuns acolo, dar nu va fi si ultima.
  Pentru cei ce vor sa mearga cu trenul, poti sa cobori la Subcetate, sau Simeria, iar taxiul te costa 30 lei/cursa. Am avut timp suficient de la 8.15 dimineata (cand am ajuns la manastire) pentru rugaciune, participare la slujba, sfintire agheasma si pana la 13.00, cand este trenul din Simeria spre Bucuresti (sau 13.25 din Subcetate). Doamne ajuta!

 92. ma irina io am fost acolo decat 1 data si nu am vazut badiguarzi caini intradevar am vazut dar nu muscau era ciobanestii si iti spun ca nu ai vazut bn
  oricum nu vb tu acum vorbaste necuratul
  papa si ai grija ar trebuiii sa te spovedestii sa te impartasesti ca domnul te va mai schimba

 93. Propunem un pelerinaj la Parastasul Parintelui Arsenie in conditii deosebit de bune:
  1. Nu vom calatori toata noaptea pana la Prislop, deci nimeni nu va dormi in autocar
  2. Oamenii ies obositi si flamanzi atat vinerea de la servici cat si sambata dupa drumul lung dus-intors la Prislop. Asadar am pus la dispozitia dumneavoastra cate o masa atat vinerea cat si sambata, iar drumul l-am injumatatit facandu-l astfel mult mai usor.
  http://paginadefolos.blogspot.com/2010/10/pelerinaj-la-parastasul-pr-arsenie-boca.html
  Contact: Iordachescu Constantin 0746106781 io_konstant@yahoo.com

 94. Am ajuns aseara acasa, de la Manastirea Prislop. Un drum de peste 500 km, caci acasa este Suceava. Am ajuns la manastire joi seara, tarziu, ora 23. Poarta inchisa, afis mare „Nu primim la cazare”. Dar eu m-am dus cu un gand: sa ajung acolo, si sa dorm acolo! Asumandu-mi toate riscurile, am sarit un gardut, si am batut la primul geam unde era lumina. O maicuta tanara a intrebat „cine-i?”. Ce era sa-i spun? Ca este Roxana?! A venit la poarta, mi-a deschis, i-am spus de unde sunt, cat am condus de-acasa, ca stiu de pensiunile din Silvas, dar ca venisem sa stau si sa dorm acolo. Daca ma primeste. Mi-a spus sa astept, sa intrebe „maica cu cazarile”. Minutele in care am asteptat, am plans intr-una, si un singur gand ma chinuia: ca eu nu vreau sa ma mai intorc acasa deloc!
  Am stiut ca ma vor primi! Am stat singura intr-o camera cu patru paturi, a doua zi aveam sa aflu ca era camera paznicului. Dimineata la slujba. Un parinte cu parul alb, si ochii mici, blanzi si calzi, cu multa dragoste! Parintele Nifon. Recunostea lumea, spunea..”tu esti din Galati, ai fost cu ani in urma, te recunosc dupa palarie”. Un parinte cu multa dragoste, care stie sa ne vorbeasca noua, muritorilor de rand, pe limba noastra, facand si cate o gluma, zambind intr-una!
  Dupa slujba am fugit catre mormant! Era acoperit inca, din cauza frigului. Am cazut in genunchi, si am inceput sa plang. Lacrimi de fericire ca am izbutit sa ajung acolo, si mai ales ca eram singura la mormant! Am avut sansa sa ma rog si sa plang in liniste, sa-mi spun toate durerile, temerile, necazurile, si visele!
  Cu mana pe crucea Parintelui, l-am simtit langa mine! Parca zambind cu dragoste! Poate ca nu stiu sa ma rog cum se cuvine, sa multumesc si sa cer cum trebuie. Dar am stiut ca Parintele imi va deschide ochii, si ma va invata sa vad lumea altfel. Daca inchid acum ochii, pot simti lemnul crucii pe care l-am atins!
  Parintele Arsene este acolo peste tot! Si te intorci cu el in suflet!
  Acolo am invatat ca daca Dumezeu nu ne da uneori lucrurile pe care I le cerem, nu o face pentru ca nu meritam, ci pentru ca ne iubeste, si El stie ce este mai bine pentru noi! Dar noi nu vedem, si nu intelegem!
  M-am rugat sa se intoarca omul pe care il iubesc! Iar daca pana sa ajung acolo ma rugam plangand, cu teama si disperare in suflet, acum ma rog cu o liniste launtrica pe care nu am stiut-o!
  Am dormit acolo doua nopti. Am cerut mancare, si mi s-a dat. Si ce mancare buna la manastire! „Maica cu cazarile”, pe care am cunoscut-o, maica Eftimia, m-a pus la treaba, la maturat si la greblat frunzele uscate din spatele mormantului Parintelui. Si impreuna cu niste fete de la seminar, am carat frunze, si cat m-am bucurat ca am ajutat la ceva! Alta maicuta are grija de mormant. Cu cata dragoste! Ne-am imprietenit, i-am cerut ulei din candela de la mormant. Sute de flori, crizanteme marunte si crinii care Doamne, parca nu mor niciodata acolo!
  Maicutele roiesc ca niste albine intr-un stup, atat de bine organizat. Una la mormant, una cu cazarile, altele la bucatarie, alta era ghid, si toate ajutandu-se intre ele. Un caine in curtea manastirii, mare, batran si atata de frumos! Si cainele te prives cu niste ochi atat de blanzi si de calzi!
  Daca m-as fi dus in weekend, nu as fi avut sansa sa dorm acolo, sa stau atata timp singura si pe tihna la mormantul Parintelui, sa vorbesc pe liniste cu Parintele Nifon. Dar m-a ajutat Maica Domnului, si mai ales Parintele Arsene. Caci marti am aflat pentru prima oara de minunile Sale, si dupa doua zile, eram acolo!
  Sambata dimineata roiau zeci de oameni, si la manastire, si la mormant. Trebuia sa astepti ca sa te rogi langa mormant si sa atingi crucea. Toata lumea venea cu cate ceva in sacosa, pentru maicute. Eu nu dusesem nimic, dar am coborat in Hateg la Billa parca, si am cumparat ce m-am priceput. Acolo este bineprimit orice duci.
  Parintele Arsene spunea sa trimitem si pe altii la el!
  Mergeti la Parintele! Si va veti intoarce cu El in suflet!
  Doamne Ajuta!

  Maria Roxana

 95. Si pe mine m-a ajutat Bunul Dumnezeu si Parintele sa ajung la Prislop sambata 23 octombrie 2010. Nici vorba de paznici sau de caini. Doar la porta 2 agenti dirijau autocarele si masinile caci erau sute. Am facut zeci de fotografii fara ca cineva sa-mi interzica. Chiar daca era foarta multa lume am avut timp suficient la mormantul Parintelui. Acolo nimeni nu te zoreste. Lumea sta cuminte si asteapta. Cred ca nici nu am putut sa ma rog asa cum trebuie (de fapt cred ca in general nu prea stiu sa ma rog) pentru ca timp de aproape o ora cat am stat la mormant am plans. De mult nu am mai plans asa. Stiu ca am plecat impacata, usurata, multumita si singura mea dorinta este sa mai ajung acolo cat de curand.

 96. trebuie sa recunosc ca prostia umana ia multe forme . sunt multi oameni obsedati si indoctrinati de cea mai veche politica din lume ” religia ” indiferent de culoarea ei ea in timp reuseste sa distruga liberul arbitru al individului si il face dependent precum un drog de asa zisele ei puteri magice
  numai beat sau drogat poti crede ca un om a facut minuni si a vindecat pe alti
  pe masura ce trece timpul realizez ca expresia ” un nebun arunca o piatra in lac si 100 de folozofi nu reusesc sa o scoata de acolo ” ca fiind reala
  de ce nu va uitati in spatele intereselor economice care se ascund in spatele acestor obiceiuri si acum faca aluzie si la traznaia ca nu o pot numi altfel de la biserica Sf Gheorghe km0 Bucuresti cu cele 33 de lumanari taiate si arese in forma de cruce timp de 3 saptamani si a 4-tra de multumire
  imi pare rau ca suntem atit de creduli si ca nu suntem in stare sa facem ceva sa ne trezim la realitate si sa tratam cauza nu efectul , sa vedem ca rezolvarea problemelor este in noi si nu in altceva sau la altcineva si mai ales daca nu facem noi ceva nu o sa vina nimeni sa faca in locul nostru ce avem de facut

 97. Julian,
  Nu-mi sta in caracter sa judec oamenii.
  Invata si tu lucrul acesta!
  Pastreaza-ti parerile pentru tine, si lasa pe fiecare sa faca ce simte!
  Pe de o parte imi este mila de tine!
  Pe de alta parte, ia aminte la zicala aceea veche…ca dormi cum iti asterni! Sau culegi ce semeni!
  Take care!

  Maria Roxana

 98. Atunci nu judeca Maria ….. Sincer tine-ti mila pentru tine .
  Eu seman ce culeg tu ce culegi vint ?
  De asta e blog sa ne exprimam opiniile nu ? asa ca multumesc de reactie

  • DACA CREZI IN DUMNEZEU SI EL NU EXISTA, ATUNCI NU AI PIERDUT NIMIC…DACA NU CREZI IN DUMNEZEU SI EL EXISTA, ATUNCI AI PIERDUT TOT..!!! din declaratile tale omule MacLeod reiese ca traiesti intr-o mare incurcatura, daca tu vorbesti de liberul arbitru in lucrurile astea, se pare ca ai mari carente in in ceea ce-nseamna CUNOASTERE…tu chiar crezi ca lumea aceasta e intamplatoare si ca fiecare-si face legea dupa cum vrea sau cum poate…cum poti spune ca dumnezeu nu lucreaza cu intermediari.? MANA DE LUCRU A LUI DUMNEZEU ESTE INSUSI CREATIA LUI.. OMUL… DUMNEZEU I-SI DEZVALUIE MINUNULE PRIN OAMENII SI PTR OAMENII…ptr ca DUMNEZEU I-SI CUNOASTE PUTERILE…tot ceea ce face, toate minunile pe care le face, sunt facute ptr ca oamenii sa-i cunoasca si ei PUTEREA si MARIREA… a facut pamantul ptr oamenii..a pus stapan peste toate ale pamantului, pe cine.? pe om.!!! spui ca dumnezeu nu are nevioe de reclama..!! intradevar nu are.!!! si nici nu i-si face reclama…dumnezeu vrea sa-i arate omului cine este creatorul lui si ce PUTERI are el…iar omului credincios DUMNEZEU i-i da puteri asemanatoare LUI..de aceia uni oameni pot face minunii…DUMNEZEU ESTE PRETUTINDENI dar TRONUL lui este in cer, nu pe pamant…toate aceste frumuseti ale pamantului au fost facute in folosul omului..dar omul prin neascultare a picat in pacat, iar prin pacat a intrat in om BOALA prin care se ajunge la o MOARTE TRUPEASCA, iar la JUDECATA CEA DREPTA sufletul omului v-a da socoteala si v-a fi pus in balanta cu faptele facute pe pamant…tu chiar crezi ca lumea asta-i condusa de un LIBER ARBITRU cum spui tu.?? pai asta ce ar insemna.? ca cei puternici i-i vor domina tot timpul pe cei slabi, fara a da candva vreo socoteala.. si asta doar ptr faptul ca unul e mai puternic decat altul…si puterea unuia si slabiciunea altuia vin de undeva… iar puterea si slabiciunea vor fi si ele odata puse fata in fata.. TOATE IN VIATA ACEASTA AU UN SENS..NIMIC NU-I LA VOIA INTAMPLARI…sau al LIBERULUI ARBITRU cum i-l numesti tu.!!! asadar ia aminte la citatul de mai sus si pe care ti-l repet DACA CREZI IN DUMNEZEU SI EL NU EXISTA, N-AI PIERDUT NIMIC..DAR DACA NU CREZI IN EL SI EL EXISTA, ATUNCI AI PIERDUT TOT..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU SCRIE MAI MULT DECAT CITESTI SI NU VORBI MAI MULT DECAT ASCULTI.!!!!!

 99. Astept acea zi minunata sa ajung la acesta Manastire cu smerenie si plecaciuni in fata celor ce se jerfesc si se roga vesic pentru noi,domne ajuta tuturor atit nea mai ramas sa strigam si sa intindem minele la cer ,,fara dumnezeu nu se pote nimic,si credinta e sfinta nu sint vrednica sa multumesc lui dumnezeu in fiecare clipa ce mea daruit,,sanatatea e cea mai sf.am cerut cu lacrim amari lui dumnezeu si maicutei feceora ,SANATATE azi sint bine dar nu ma pot lepada in veci de tine domne,asi fi un nimeni pe pamint fara tine,rugativa si veti primi dar nu o zi da si 7 nu>>>>ELFYK@

 100. Maria Roxana, atâta timp cât opiniile celor care postează aici nu conţin trivialităţi, atacuri la persoană şi nu sunt xenofobe, eu le voi aproba. Oricine are dreptul la o părere care nu coincide cu a majorităţii. Julian nu mi se pare că a sărit calul.
  Am însă un mesaj pentru tine Julian. Eu nu am fost nici beat şi nici drogat atunci când am scris aceste rânduri. Le-am scris pentru că aşa am simtit şi nu cu un scop ascuns. Nu sunt fanatic şi nici retardat, iar dacă am îndemnat oamenii să meargă la Prislop, am făcut-o pentru cei care au măcar o fărâmă de credinţă în suflet.
  Concluzia e destul de simplă: dacă te-ai oprit aici ca să postezi un comentariu, înseamna că ţi-am stârnit interesul şi pentru mine e suficient. În lumea aceasta hidoasă, mi-aş dori să fim mai calzi şi mai buni.
  O seară bună tuturor!

 101. stimate om care esti in spatele nikului fotopretmic
  am fost la Prislop chiar acum in weekend si m-a incintat atit frumusetea locului cit si biserica ca structura , istorie si nu in ultimul rind incarcatura spirituala
  Cred in Dumnezeu si Nemurirea Sufletului dar nu cred in popi care se erijeaza in facatori de miracole , folflorul este bogat in asemenea aberatii ( sa imi fie scuzat limbajul dur )
  Dumnezeu daca face ceva o Lucrare nu are nevoie de intermediari
  si inca ceva daca ne referim la Dumnezeu ca la ceva sau cineva care face miracole ( Spiritul lui fiind in toti si tuate ) il reducem la o existenta 3d El fiind peste tot , toti si tuate . Dumnezeu nu trebuie redus la nivel micro El exista la nivel macro si sa nu uitam Exista

 102. un mic P.S.
  Dumnezeu nu are nevoie de ” reclama ” daca face un miracol cu Lucrarea sa
  cred ca un pic de discretie ar fi necesara ca daca esti ajutat nu esti ajutata ca sa bati toba dupa
  multumesti in felul tai si gata
  am zis

 103. Julian, tu ai zis, eu am citit. E opinia ta, iar eu am dreptul să nu fiu de acord cu ea. Prezenţa mea în subsolul acestei pagini a fost si va fi una discretă, aşa că nu voi dezvolta subiectul. Îţi doresc o zi minunată!

 104. Stimate domnule Julian,

  citesc ‘de pe margine’ comentariile de pe acest blog. Oamenii si-au impartasit, fiecare, dupa putinta, experienta pe care a avut-o in apropierea Parintelui Arsenie Boca. Daca dvoastra nu sunteti de acord cu armonia pe care ei au gasit-o intre ei (vorbind pozitiv pe o tema ) …cu armonia pe care ei au gasit-o pasind la Prislop.. de ce nu cautati un alt loc in care sa va expuneti parerile? Cu siguranta, in aceasta lume virtuala, exista si un blog antireligie, antiPrislop..ANTI.. in general.. sau daca nu exista, ati putea initia dvoastra unul. De ce cautati marul discordiei in tihna oamenilor, vorbind despre frica, initiind polemici? Chiar nu va bucura sufletul sa vedeti ca oamenii pot fi si pozitivi, intr-o lume atat de panicata?!
  Va doresc ca LUMINA si ADEVARul sa va fie in suflet!

  • nu am nimic impotriva religiei asta 1 nu am nimic anti Prislop asta 2 am impotriva prostiei umane si 3 ai dreptate nu are rost sa incerci sa deschizi ochi unora care nu vor sa vada
   Va doresc ca LUMINA si ADEVARul sa va fie in suflet! spui tu dar adevarul cui si lumina de la cine ?

   • Stimate omule care te ascunzi dupa pseudonimul Julian MacLeod , da’ stiu ca esti CARCOTAS…..si constat ca intr-adevar ai o problema….

   • Doamne iarta-l pe Julian si pe noi pe toti…ce pacat ca sunt si inca fff multi oameni care nu inteleg nimic chiar daca au ajuns in apropierea Parintelui Arsenie…..Fiecare traieste cum vrea si simte dupa puterile sale credinta si ajutorul venit de sus…dar fiecare traim dupa cum gandim..deci….MARE MILA SA AVEM FATA DE ACEST OM DACA ARE VIATA PRECUM GANDURILE SALE..ADICA..FFFFFF AMARA….SUS IN CER MAICUTA SE ROAGA PENTRU NOI SI PLANGE CACI NE STIE NEPUTINTELE…AICI JOS…ESTE PARINTELE ARSENIE…..CINSTITI-L SI RESPECTATI-L SI PRETUITI-L ……ATAT PUEM MACAR FACE SI NOI PACATOSII…IN REST…ACET OM NE FURA VREMEA DUPA CUM SPUNE INSUSI PARINTELE…….DUMEZEU SA NE IETE SI SA NE APERE PE TOTI…..IAR PE VOI CE CITITI ACESTE RANDURI SA VA IUBEASCA INGERII SI…OAMENIII………..

 105. foarte frumoasa manastirea prislop da pe 28 noiembrie se aduna multa lume din toata tara este superba zona mai ales iarna cand se totu este alb florile nu se ofilesc de pe mormantul parintelui este minunat

 106. Am fost si eu la Prislop. E foarte frumos acolo. Drept sa spun nu am sesizat pazinici sau caini in primul rand ca nu ma interesau acestia ci reculegerea sufleteasca.

 107. Intr-adevar, daca ai credinta toate sunt cu putinta. Prima data cand am ajuns la Manastirea Prislop a fost in 2005, in 28 Noiembrie, cand se face pomenirea Parintelui (parastas) si erau acolo cred ca peste 500 de oameni, dar totusi era o liniste dincolo de cuvinte. Am ajuns un pic la moemantul Parintelui si dupa ce am sarutat in graba crucea (mai asteptau cateva zeci de oameni la rand) am zis dorinta mea cea mai mare – aceea de a avea un copilas. Si imediat dupa sarbatorile de iarna, am ramas insarcinata si am nascut o fetita ca un ingeras. Anul acesta am ajuns cu ea la mormantul Parintelui si i-am multumit si acolo, desi i-am multumit mereu si-I multumesc in primul rand Bunului Dumnezeu ca prin mijlocirea Parintelui m-a invrednicit a avea ceea ce mi-am dorit cel mai mult in aceasta viata.
  Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Parintele nostru-Arsenie Boca, si sa-i faca parte de cetele Sfintilor.

 108. Va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot ajunge din Bucuresti pana la Manastirea Prislop. Mentionez ca nu am masina si singurele variante sunt : cu trenul sau cu autobuzul. Am cautat toate traseele sau combinatii si nu am reusit sa pot creea un traseu si sa pot ajunge acolo. Autobuzele nu au traseu prin Silvasul de Sus iar trenuri sunt numai pana in Simeria si de acolo spre Hunedoara. Va implor sa ma ajutati sa ajung la Manastire, imi doresc enorm. Va multumesc. Adresa mea de email:mioaraflorea@yahoo.com

 109. Manastire Prislop este un loc minunat unde gasesti o liniste sufleteasca cum nu gasesti niciunde . Mormantul parintelui Arsenie Boca este tot timpul inconjurat de flori minunate care parca sunt vii. Am fost de curand la mormantul parintelui si am asistat la un mic incident sa-i spunem cand un baiat de 18 ani bolnav nu a vrut la inceput sa se apropie de crucea parintelui dar dupa insistentele celor cu care venise a reusit sa sarute crucea dupa care am vazut cum fata i sa luminat si nu a mai plecat de langa mormantul parintelui o buna perioada de timp. Parintele ajuta oamenii in necazurile lor , pe aceia care cred in puterea sa si care se roaga lui, Bunului nostru Isus Cristos si maicute sfante. Mergeti la manastrire Prislop, parintele va asteapta. Doamne ajuta.

 110. Nu mi-a placut inceputul,deoarece numai cine nu cunoaste Ardealul poate zice ca nu avem manastiri!!!!!!!!!!!!!!Trebuie sa va informati inainte de-a a face astfel de afirmatii!!!!!!!!!!!!!Cautati pe site-ul crestinortodox.ro o sa vedeti manastirile din toata tara,dupa aceea mai vorbiti…..

 111. Emilia, eşti acidă fără nicio bază. Articolul scris de mine nu se numeşte: Ardealul nu are mănăstiri. De fapt, eu am afirmat „în Ardeal nu prea sunt mănăstiri”. Nu înţeleg de ce te-ai aprins aşa de tare.
  Cât despre informare… Dacă-mi dai un link spre un site îmi dovedeşti cât de erudită eşti?
  Finalul comentariului tău este cireaşa de pe tort. Pe blogul meu scriu ce, cum şi când vreau fără să îţi cer voie.
  Accept orice comentariu negativ care este argumentat, însă pe viitor le voi le şterge pe cele care în care sunt făcut prost fără mi se afişeze IQ-ul.

 112. imi doresc din toata inima sa ajung acolo:(,Numai ca ii mai greu cu transportuu,am sa incep sa ii rog pe aii mei sa mergemm ,am numa 16ani nu pot merge singura,sper sa pot ajunge acolo :x,din cate am auzit este ca un paradis :x,

 113. in 2011 merge cineva la prislop?vreau si eu sa ajung acolo.dak este vreun crestin din galati care pleaca acolo cu masina personala sau prin alte mijl, sa ma ia si pe mine, platesc.castiga un ban de aur in imparatia lui Dumnezeu, prin ajutorul oferit. va rog, e dorinta mea sa ajung la parintele Arsenie, drag mie.

 114. imi doresc din suflet sa ajung anul acesta la Prislop, am citit despre parintele Arsenie, m am rugat la dansul si ma ajutat, acum imi doresc sa ajung si la mormant sa i multumesc, e cu adevarat un Sfant

 115. MANASTIREA PRISLOP ESTE LOCUL UNDE PE DATA DE 8 AUGUST 2010 AM AVUT SI EU ROB AL LUI DUMNEZEU SA AJUNG SI EU ACOLO, LA SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA. ACEST PARINTE DORESTE SA ADUCA PE CALEA CREDINTEI MULTI FII AI LUI DUMNEZEU, PE CARE ii SIMNTE PARINTELE CA VOR. AM FOST DE DOUA ORI IN 2010 SI AM SIMTIT CA ZBOR PE TRASEUL SPRE CIMITIR, CARE NU ESTE DEPARTE PT. CEI CU CREDINTA ADEVARATA. DUMNEZEU SI-A MAI CASTIGAT INCA UN MARE FIU.ESTE FEERIC ACEL LOC, PLIN DE MINUNI ALE NATURII, CAT SI ALE PARINTELUI ARSENIE BOCA. ACESTA A INVIAT INTRU VESNICIE. ESTE TOT TIMPUL PRINTRE NOI.MAI TREBUIE SA MAI TRECEM PE LA EL, CA NU NE VA LASA, NE VA AJUTA. NICI NOI NU TREBUIE SA-L LASAM , SA NE RUGAM LA EL SI LA MAICA TUTUROR PURUREA FECIOARA MARIA. CINE A TRECUT PE ACOLO CU SUFLET CURAT PARINTELE IL VA MAI CHEMA.

 116. cine isi doreste cu adevarat sa ajunga la Prislop si la Mormantul Parintelui Arsenie Boca va ajunge cu siguranta . Eu de vre-o 2 saptamani incerc sa ajung ssi azi am ajuns intr-un fina …nedispunand de masina sau de prea multi bani ca sa ajung cu trenul sau diferite microbuze … Am pornit de la ora 10 din sibiu m-am dus la ocazie si cu ajutorul parintelui in 2 ore si jumatate am fost la manastire cu doar 5 lei s-a randuit in asa fel ca la ora 18 am fost inapoi la sibiu si drumul costandu-am 10 lei dus intors…va sfatuiesc sa faceti tot posibilul sa ajungeti la prislop…veti gasi acolo tot ce aveti nevoie … In special liniste … Si nu va vor musca nici caini desi am vazut doar unu si nici nu va vor urmari paznici dubiosi …nu veti regreta..ducetiva negresit …cine vrea cu adevarat va ajunge la Sfantul Parinte Arsenie .Dumnezeu sa va ajute !

 117. Am ajuns pe 30 august 2010 la Mănăstirea Prislop si as vrea sa ajung si anul acesta.
  A fost exceptional, mai ales ca drumul nu a fost chiar asa de obositor.Cand am ajuns acolo am simtit ca parintele Arsenie Boca îi imbratiseaza pe toti oamenii în momentul acela.
  La mormant sunt o multime de flori din cele mai frumoase.Oamenii se roaga cu credinta la parinte si multe maici au grija de toate mormintele de acolo.
  Va doresc multa sanatate, drum bun pentru a ajunge la Manastirea Prislop si bineinteles la mormantul parintelui Arsenie Boca!

 118. Ca multi altii am ajuns si eu la mormantul Parintelui Arsenie Boca, si am avut raspuns la rugaciunile mele, sa pot saruta Sfanta Cruce de la capataiul sau. Nu exista cuvinte care pot descrie ceea ce am simtit.
  Mergeti si rugati-va la mormantul sau si veti intelege.
  Am promis ca voi reveni si ma rog Parintelui Sfant sa ma ajute sa-mi tin promisiunea.

 119. Si eu imi doresc sa ajung la locul unde odihneste trupul Parintelui Arsenie Boca. Este un Sfant intr-adevar. Am citit cateva din cartile sale si acest om cu adevarat este omul lui Dumnezeu. Sper ca ma va ajuta!

 120. pace si lumina si ocrotire dumnezeiasca voua tuturor.eu sunt pacatos si dupa judecata ce mi-o fac singur,daramite dupa masurile pe care le-a avut-le are-pentru pacate marele si sfintitul Parinte Ieroschimonah Arsenie Boca-Zian.si totusi,Parintele m-a chemat si m-a primit la el acasa,la Prislop,nu o data,ci de doua ori.din iubire,sunt sigur.si ca sa ma ajute,iar sunt sigur.m-am rugat lui si Maicii Domnului chiar acum,citindu-va marturiile,si l-am simtit pe Parintele cum ma ajuta.Rugati-va,deci,lui,ca adevar a spus si sfant este.si marturisiti de ajutorul primit.ca recunostinta,si ca sa se simta si altii indemnati sa-l cheme in ajutor.ajuta-ne,Sfintite Parinte Ieroschimonah Arsenie,ca ai Duh Sfant.Amin.

 121. Buna am ascultat comentarile voastre,referitor la manastirea Prislop….am ramas socat de ce a spus Irina,,,,sfatul meu ptr ea este,,,Irina tata, te a muscat camila in piata la vinete,,,dute si fati un control,,,pana nu e prea taeziu,,cum poti spune asa ceva te bate d zeu…..ma frumos..

  Irina dute si fa-ti injectiile…

 122. sunt bucuroasa ca am gasit acest sitte la sfarsitul acestui an vreau sa ajung si eu la prislop si la mormanlul parintelui arsenie boca sa ma rog pentru sanatatea mea a familiei mele si a tuturor dumnezeu sa ne ajute pe noi pe toti sfinte arsenie boca roagate bunului nostru dumnezeu pentru sanatatea noastra a tuturor ajutane doamne

 123. Salut, in 2010 am fost si eu la manastirea prislop.Sunt din Pitesti, iar drumul dureat 2 zile dus intors cu stationare peste noapte, ca sa ma si odihnesc.Din punctul mei de vedere manastirea nu e ceva special.In comparatie cu N manastiri care sunt pana acolo e asemanatore (liniste, regasirea sufletului,timpul sta in loc).Mormantul Parintelui Arsenie e special, mai ales stiind ca cel ce se afla sub pamant, e viu se uita la tine in timp ce te rogi la el, si are putere asupra ta sa-ti indrepte calea.Totusi eu nu am cautat nimic specia,l ci doar am vrut sa merg acolo, asadar nu m-am steptat la nici o minune si nu s-a intamplat nici o minune ( sa nu se duca cineva cu gandul ca o sa vada ceva mai presus de fire acolo).Din cate am inteles de la tv la mormantul parintelui e poate cel mai mare pelerinaj din tara, la stafsitul lunii noiembrie, 30-40 mii de oameni intro zi.

  „Părintele Arsenie a zis: „Când Dumnezeu va judeca lumea eu am să fiu la dreapta Lui şi atunci ori vă sunt de folos ori vă sunt acuzator”. Atunci Dumnezeu îmi va zice: „Arsenie, de ce nu le-ai spus?”. Eu am să zic: „Doamne, eu le-am spus, dar nu m-au ascultat!”. Aşa v-am devenit acuzator, iar de folos vă sunt dacă faceţi ce vă spun”. Amin.„

  Sfânta Evanghelie după Marcu Capitolul 10 versetul
  37. Iar ei I-au zis: Dă-ne nouă să şedem unul de-a dreapta Ta, şi altul de-a stânga Ta, întru slava Ta.
  38. Dar Iisus le-a răspuns: Nu ştiţi ce cereţi! Puteţi să beţi paharul pe care îl beau Eu sau să vă botezaţi cu botezul cu care Mă botez Eu?
  39. Iar ei I-au zis: Putem. Şi Iisus le-a zis: Paharul pe care Eu îl beau îl veţi bea, şi cu botezul cu care Eu mă botez vă veţi boteza.
  40. Dar a şedea de-a dreapta Mea, sau de-a stânga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregătit.

  Oare cel ce se afla in pamant la manastire Prislop, e unul din cei pentru care Stapanul Lumii a pregatit sa stea in dreapta Mantuitorului ,cand v-a judeca lumea dupa cum se intelege din sfanta evanghelie?! poate chiar inaintea apostolilor?!…..Nu m-ar mira daca chiar asa ar fi sa se intample cu Sfantul Arsenie Boca.Doamne ajuta.

 124. Dupa 7 ore de mers cu masina,din Ploiesti am ajuns si noi in noaptea de Inviere la Manastirea Prislop.Pe drum ne gandeam daca atatea ore merita ca sa ajungem pana acolo,dar cand am ajuns si am vazut despre ce e vorba am fost mai mult decat incantati.
  Slujba de Inviere de acolo a fost mai mult decat linistitoare,chiar te facea sa crezi ca esti acolo cand domnul IIsus a intrat in Ierusalim.
  Am fost si sus la mormantul parintelui Arsenie si ne-a facut sa ne simtim ca in rai.R ecomandam oricui sa mearga acolo sa-si gaseasca linistea sufleteasca.

 125. Buna,
  am aflat despre parintele Arseine Boca intr-o perioada grea a vietii mele in care am cerut ajutorul lui Dumnezeu ca sa nu mi se destrame familia. am citit cele trei carti despre minunile facute de dansul. Dorinta mea cea mai mare este aceea ca Dumnezeu prin mijlocirea parintelui sa ne binecuvanteze casa si familia cu un copil, dorinta pe care o avem eu si sotul meu de ani buni. Sper sa ajungem cat de curand la mormantul parintelui Arsenie Boca pentru ca sa ne rugam acestui sfant al nostru.

  • Imi place sa citesc pe diferite site-uri minunile parintelui pt diferiti oameni, nestiune in majoritate.O femeie spunea ca isi dorea mult un copil si a mers la Prislop s-a spovedit si a cerut sfatul preotului care slujeste acolo.I-a spus sa tine post si alte cateva lucruri si iata ca a venit copilul.Sa faci si tu la fel, sunt convins ca parintele prin vocea preotului te v-a ajuta.Dar mare atentie daca tot va doriti mult un copil si Bunul Dumnezeu v-il v-a da, poate te va incerca si pe langa el iti v-a mai da inca 7 copii.Daca ai vazut ca nu rezolvi nimic prin doctori si ceri ajutorul Lui Dumnezeu prin parintele Arsenie, fii pragatita sa primesti tot ce-ti daruieste, caci astfel tare mi-e frica ca se va supara parintele pe tine si se va termina totul urat.O zi buna.

 126. ma rog ptr. sufletul lui : irina,
  rog pe cine a fost la manastire sa-mi comunice daca pot ajunge cu masina si in continuare cu un carut de handicapat, la manastire si la cimitir

  DOAMNE AJUTA, cu multumiri

  • Referitor la ceea ce a postat irina….eu am fost intr-o zi normala, erau putini oameni si imi amintesc ca au fost zeci de minute in care eram singur la mormantul parintelui.Nu am vazut gardieni si nu am observat ceva ostil din partea cuiva.Insa la ziua comemorarii trecerii in nefiinta a parintelui, cand se strang zeci de mii de oameni (30-40 mii am auzit la televizor) e posibil sa existe si gardieni, stiti voi cum suntem noi romanii si la o astfel de manastire ai de ales intre a baga paza, sau a angaja oameni pt curatenie si pt a replanta gradinile manastirii.Poate au fost acum cativa ani si cele enumerate de Irina, e posibil sa se fi razgandit administratia manastirii, Dumnezeu stie…..

   Paul poti ajunge cu masine fara nici o problema. Poti duce un invadid la mormantul parintelui este la 200 m de parcare, imi amintesc ca am urcat printre niste copaci intro poienita unde se afla cimitirul, dar sunt convins ca vei reusi. Ai trecut in viata ta de lucruri mai grele, cat de greu poate fi sa duci un om fie si in brate la mormantul unui sfant?!….Sunt de parere ca si daca ar fi pe varful muntelui ai putea.

 127. ESTE UN LOC LINISTIT UNDE SA TE ROGI SI SA TE SIMTI MAI APROAPE DE DUMNEZEU, ESTE CURAT SI MULT SPATIU VERDE PENTRU VIZITAT, ESTE BINE SA ATINGI DE CRUCE HAINE PT. COPIII SAU BOLNAVI, SA APRINZI LA MORMINT LUMINARI SI SA DUCI FLORI, NU SE FAC POZE, IAR CU MASINA TE POTI DUCE PINA LA POARTA MANASTIRII., DACA AS PUTEA AS MERGE MEREU. ITI DA LINISTE SUFLETEASCA ACEL LOC, SI NU E DELOC ADEVARAT CE A SPUS IRINA. PA. ( FEMEILE NU AU VOIE CU CAPUL DESCOPERIT SI IN PANTALONI, IAR BARBATII NU AU VOIE CU PANTALONI SCURTI), ASA E REGULA LA TOATE MANASTIRILE.

 128. am fost la manastire de 2 ori si cu ajutorul lui Dumnezeu o sa ajung din nou daca as putea m as duce in fiecare an dar nu stiu de se va putea nu s asa aproape .Inainte de a ajunge acolo am mai poposit la numeroase manastiri zeci de astfel de lacase ale domnului pe pamant ,dar la prislop e ALTCEVA am simtit atata energie incat m am speriat pe moment apoi dupa cateva momente am constientizat ce e cu mine dupa o durere de cap puternica dar scurta am simtit o liniste ce nu se poate exprima si lacrimi care curgeu fara sa vreau .NU EXAGEREZ dar eu asta am simtit si aceasta forta nevazuta ne cheama si ne atrage acolo In altan am nimerit intr o zi cand avea loc inmormantarea unei maicute si cum nu puteam sa trecem mai departe spre cimitir sus am ramas cam 15-20 de min alaturi de multimea de acolo .O cunostinta a scos aparatul foto si a inceput sa filmeze asta se intampla afara in fata bisericii dupa cateva ore 2 -3 am vrut sa vedem ce a mai filmat dar surpriza in afara de un zumzet nedeslusit nimik altceva am uitat sa va spun ca o maicuta sau un parinte a facut semn sa nu se filmeze dar nu a ascultat indemnul .De asta ce sa mai zicem ? Cine se indoieste de ceea ce se intampla acolo nu treb sa mearga . Eu personal cand ma uit in fotografii in ochii parintelui ma podidesc lacrimile .Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem din nou acolo.

 129. Am fost o singura data la Manastirea Prislop si pot spune ca pentru prima data in viata mea am trait ceva nemaintilnit,sunt o pesoana cu multe kg ,cu probleme la coloana ,dar cand am urcat la grota am simtit minune, si multumesc bunului DUMNEZEU ca am ajuns acolo,si as dori sa mai ajung odata .

 130. ITI MULTUMESC SFINTE DRAG, CA AM AJUNS LA TINE,SI TE ROG DIN SUFLET SA MI ASCULTI RUGAMINTILE ,IAR URMATORUL DRUM SA L FAC CU OMUL PE CARE STII CAT IL IUBESC.ACOLO LA TINE E UN COLT DE RAI,UNDE SE UITA NECAZUL,TRISTETEA,SE ASTEAPTA DOAR FERICIREA,IMPLINIREA,IAR VISELE SE VOR A DEVENI REALITATE.ASCULTA NE RUGAMINTILE,SFINTE DRAG,SI NU TI INTOARCA FATA DE LA NOI.

 131. Excellent article and easy to understand explanation. How do I go about getting permission to post part of the article in my upcoming news letter? Giving proper credit to you the author and link to the site would not be a problem.

 132. Buna ziua ! oameni buni, o sa merg si eu cu familia mea la SFANTUL PARINTE , si o sa va scriu si eu cateva randuri. Deabia astept sa ajung.
  DOAMNE AJUTA SA AJUNGEM CU BINE!

 133. 28 mai 2011,in urma cu 3 ani imi doream cu inflacarare sa ajung la Prislop,dar era greu de ajuns,totusi anul trecut am ajuns de 3 ori si anul acesta inca o data,nici nu visam,dar parintele ARSENIE a facut minunea k am ajuns de 3 ori fara bani,fiind la o dist de 6oo km,de fiecare data invitata de cate o cunostinta>nu pot reda in cuvinte ce am simtit acolo,in momentul in care am pus mana pe cruce m-a electrizat pur si simplu si nu mai vorbesc cat ajutor am primit de la PARINTE.Ori de cate ori am nevoie de ajutor il strig pe parinte asa-Preot monah ARSENIE,trimite/mi duhul tau paznic si mi da sanatate si liniste.Departeaza de la casa mea toate necazurile si suferintele k ai Duh Sfant!/si va spun cu mana pe inima k nu m-a lasat NICIODATA!,am avut f.multe examene,unde nu am stiut,a stiut Parintele Arsenie in locul meu,l-am strigat si a venit in duh IMEDIAT,m-a salvat~Chemati-l si va veti convinge!Sorina

 134. Am fost astazi la Prislop.Nu mai fusesem de 1 an.Am intalnit 3 bodyguarzi.
  Nu am vazut afisul de la poarta cu fotografiatul interzis!Neatentia mea!Dar cum s-a purtat o maicuta in varsta cu mine pentru ca am facut o poza la intrarea in biserica, nu se poate numi deloc dojana! Inca invat toleranta, dar sa ma ierte d-zeu, nu ma asteptam la asa ceva!
  Pacat ! M-a obligat sa-i arat acea poza si sa o sterg!
  Pe cand vor incepe sa taie si bilete de intrare ????
  Pacat !
  In suflet PASTREZ DOAR CE A FOST MANASTIREA PRISLOP SI NU CE VA DEVENI!

  • Stimata d-na paula..!!! DACA ZICI CA AI MAI FOST O DATA, IAR ACUM AI REVENIT DIN NOU, CUM I-TI EXPLICI FAPTUL CA DE DOUA ORI AFISUL CU FOTOGRAFIATUL INTERZIS NU L-AI VAZUT, IAR PE ACEI 3 BODYGUARZI I-AI VAZUT DIN PRIMA.?!?! PROBABIL STI CA INTR-O MANASTIRE TREBUIE SA AI O ANUMITA TINUTA MAI ALES CA FEMEIE, PROBABIL AI UITAT FUSTA LUNGA SI VOALUL CE TREBUIA SA -L AI PE CAP, DAR N-AI UITAT APARATUL FOTO SI TELEFONUL.?!?! cand te duci sa-l cauti pe DUMNEZEU n-ai nevoie de aparate de fotografiat sau telefoane, un om cu credinta stie ca-ntro biserica sau manastire, n-ai ce cauta cu lucruri de genul tel, foto, camere, etc.. unii oameni inca n-au inteles ca trebuie facuta o mare diferenta intre biserica, rugaciune si celalte lucruri lumesti…cand i-l cauti pe DUMNEZEU, I-L cauti doar pe EL, nu cauti si altceva…regret ca o spun dar multi care merg pe la diverse manastiri sunt excursionisti si vizitatori si confunda manastirea cu bazarul, de aceea vor sa faca poze, vor sa ia lucruri, admira natura, vor fel de fel de amintiri…un om care cauta o manastire trebuie sa stie in primul rand de smerenie, de ascultare, de bun simt, de ordine, de o randuiala, a respectivei manastiri, apoi sa mergi cu gandul cu inima si cu sufletul doar la DUMNEZEU…nu la ce paznici sau caini sau nu stiu ce lucruri i-ti atrag atentia si privirea…amintirile unei manastiri sau a unor lucruri sfinte se pastreaza in suflet, nu imprimate pe hartie sau pe cd…vizavi de ce spuneai tu, ca te-a obligat sa stergi poza, foarte bine ti-a facut.!! daca vrei poze dute la muzeu, dute la munte, dute la mare, nu confunda mamastirea cu locati comerciale…daca tu ai mers la manastire ptr a face poze, inseamna ca ti-ai facut doar cheremul de a o vizita si meseria de fotograf…manastirile sunt locuri de rugaciune si de intalnire cu DUMNEZEU…DE CE NU VOR SA INTELEAGA OAMENII CA IN BISERICII SI MANASTIRII COMPORTAMENTUL SI TINUTA NOASTRA AR TREBUI SA FIE ALTELE, decat atunci cand mergem prin targuri si prin mall-uri…unde avem voie sa pozam, sa filmam, sa criticam, sa injuram adica sa facem ce vrem… DUMNEZEU vrea de la noi, sa vada ca avem puterea si intelepciunea de-a face diferenta intre CUVANTUL LUI si celelalte lucrurii…ASADAR PASTREAZA-TI IN SUFLET AMINTIRILE CU PARINTELE ARSENIE SI MANASTIREA PRISLOP.!!! SI NU LE IMORTALIZA CU APARATE FOTO SAU ALTE VIITOARE TEHNOLOGI.!!! FI SIGURA CA PTR OAMENII CREDINCIOSI, MANASTIREA PRISLOP A FOST , ESTE SI V-A FI UN LOC SFANT DE RUGACIUNE SI DE INTALNIRE CU DUMNEZEU.!!! SI BINE AR FI, CA, CELOR CE VOR VENI DOAR IN VIZITA SI PTR POZE, SA LI SE TAIE SI BILETE DE INTRARE.!!!

 135. Doamne iti multumesc ca m-ai ajutat sa ajung anul acesta intr-un colt de rai cu atat de multa incarcatura spirituala! Marturisesc ca acel loc sfant ma fascineaza si culmea am reusit de trei ori la rand sa merg ACOLO. De fiecare data mi-am spus ca-mi doresc sa revin de cate ori voi avea posibilitati financiare…….Cand mi-am propus prima data sa merg, nici nu va puteti imagina in ce situatie financiara m-am aflat…..dar…. lucrurile s-au rezolvat de la sine …….incredibil astfel ca au mai urmat doua perelinaje si…poate …vor mai urma. Oricum in sufletul meu acel colt de rai va fi incrustat vesnic.Fratele meu datorita PARINTELUI ARSENIE BOCA este in viata,credeti-ma!!!!

 136. Am fost pentru prima oara in acest an la Manastirea Prislop, un colt de Rai pe pamant.Dupa ce ne-am rugat la mormantul Parintelui Arsenie impreuna cu colegii mei am simtit in suflet o mare dorinta de a merge acola sa muncim, ne doream foarte tare sa ne intoarcem.
  In urma cu o saptamana Parintele Arsenie ne-a ajutat si am fost pt 2 zile la Manastire la lucru(la taiat de lemne).Au fost doua zile de neuitat(liniste sufleteasca, putere pt ce am mers acolo), si in acest moment in care scriu imi doresc sa ma reintorc acolo.

 137. Mergem din nou la Aiud si la Prislop la Parintele Arsenie Boca, 26-28 august. Vom vizita si orasele Sibiu, Sighisoara, Tg. Mures si Aiud precum si Manastirea Ramet. Mai multe detalii gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.com/2011/06/pelerinaj-in-transilvania-la-aiud-si.html sau la adresa io_konstant@yahoo.com. Imi puteti da un add pe mess daca doriti sa primiti informatii cu privire la viitoare sau prezente proiecte ale noastre de pelerinaje. Acum la sfarsitul lui iulie mergem si in Maramures-Bucovina 21-24 iulie

 138. Buna ziua,
  As dori ca impreuna cu familia sa mergem la Manastirea Prislop si la mormantul parintelui Arsenie Boca. Stie cineva daca manastirea cazeaza pelerini, si daca da, stie cineva un numar de telefon de la manastire si cu cine trebuie discutat?
  Va multumesc frumos si astept un raspuns.
  Doamne ajuta !

 139. Administratorul blogului
  Pentru Vila Silva şi Cristi:
  Ţinând cont de faptul că acest blog este unul personal, nu ar fi fost normal să mă întrebaţi mai întâi dacă puteţi să vă faceţi reclamă aici? Sunt deschis la link-exchange, etc… dar după o minimă discuţie.
  Acest articol este scris pentru a îndruma oamenii către mănăstirea Prislop şi nu pentru a face reclamă unor firme sau particulari.
  Aştept un semn de la dvs. pe adresa turnuldesomn@yahoo.com. Dacă acesta nu va veni, îmi rezerv dreptul de a curăţa subsolul de publicitate în termen de 5 zile.
  Cu respect Alin.

 140. Cristi, redau mailul tau aici si ai acceptul de a ramane pe blog.
  ,,Am postat acel mesaj nu pentru a face reclama ci pentru a veni in ajutor celor care nu au cu ce sa ajunga la Prislop, deoarece eu locuiesc in spatele garii Subcetate si efectuez trasport autorizat la orice ora (sunt multe persoane care ajung dupa ora 1 noaptea) cu un tarif zic eu acceptabil. Sunt destui care vin in gara sa racoleze oameni, au tarife incepand cu 30 lei sau sunt neautorizati. Mentionez ca nu exista niciun mijloc de transport in comun care merge pana la Prislop, nici macar din orasul Hateg. Eu sunt de profesie profesor, masina este personala, firma este autorizata asa ca nu urmaresc sa pacalesc pe cineva.”

 141. Am fost anul trecut la manastirea Prislop, pentru prima data. Este adevarat ceea ce spune majoritatea celor care au fost acolo: este un spatiu mirific,care degaja o energie pozitiva deosebita, te incarca, te linisteste si …te recheama!
  Acestea toate, le-am simtit si eu!.

  Sa va mai spun ca, inainte cu o zi, nu puteam sa cobor normal, sau sa urc, pentru ca aveam dureri din cauza unei artoze la un genunchi, iar atunci cand am coborat din masina si am inceput sa urc catre mormantul Prea Sfantului parinte Arsenie Boca, nu am simtit nici o durere si incet -incet, am mers pana sus la mormant, fara ca genunchiul sa ma doara? Am coborat la fel si de atunci a trecut aproape un an si nu m-a mai durut, nu am mai simtit acel „cutit” in genunchi, chiar daca nu mi-am revenit in totalitate la starea de sanatate absoluta si trebuie sa urc si sa cobor cu grija.

  Cred ca daca mergem cu sufletul curat si cerem din inima Prea Sfantului Parinte Arsenie, sa mijloceasca pentru noi pe langa Prea Buna noastra Maica a tuturor, -Prea Sfanta Fecioara Maria- si Fiul Sau – Domnul nostru Isus Hristos-, ca sa se roage pentru noi Tatalui Ceresc, sa ne ierte de toate pacatele, sa ne mantuiasca si sa ne scoata din nevoi si necazuri, aceasta se va intampla. In marea Sa bunatate, Tatal nostru nu ne va lasa si ne va ajuta sa ne mantuim si sa depasim greutatile. Ducem totul mai usor, daca stim ca impartim greul cu cetele sfintilor, cu Prea Sfanta Fecioara Maria si Domnul nostru Isus Hristos si cu Tatal Ceresc!

  As vrea sa merg inca o data, anul acesta, in cursul lunii august, la manastirea Prislop si as dori din suflet, daca este posibil, sa ma cazez la manastire (suntem 4 persoane). Stie cineva daca este posibil si cum trebuie procedat, are vreu numar de telefon?

  As vrea sa mai mentionez un lucru: pentru pelerinii care vin de departe, este f. important sa gaseasca relatii despre pensiuni, locuri de cazare, etc, deci, din punctul nostru de vedere, daca aceste informatii apar aici, este cel mai bine. Pentru aceasta insa, daca administratorul site-ului a hotarat ca trebuie sa i se solicite aprobarea, atunci, ar fi bine ca aceia care sunt interesati, sa faca aceasta, in felul acesta avand toti de castigat.

  Faceti efortul de a ajunge la manastirtea Prislop chiar si atunci cand sunteti fericiti!

 142. Manastirea Prislop este inconjurata de lumina si caldura.Nu pot sa uit fiecare clipa petrecuta acolo si cred ca aceste unice momente, ar trebuii sa ne faca sa intelegem ,puterea spiritului parintelui Arsenie Boca care este prezent in fiecare clipa si in fiecare colt al manastirii.
  Merita sa incerci macar o data, sa stai aproape de mormantul care atrage sute de mi de oameni si langa care esti atat de aproape de divinitate.
  Sa multumim Parintelui Arsenie Boca pentru aceasta scurtatura ,in drumul nostru catre credinta.

 143. as dori foarte mult sa ajung la mormintul parintelui dar nu am posibilitate cu toate ca in anul1980 am suferit de o meningit care a m stat incoma 9 luni la 3 ani dar credinta nu i mii lipseste as dori foarte mult sa fiacolo

 144. as dori foarte mult sa ajung la mormintul parintelui dar nu am posibilitate cu toate ca in anul1980 am suferit de o meningit care a m stat incoma 9 luni la 3 ani dar credinta nu i mii lipseste as dori foarte mult sa fui acolo

 145. Buna ziua sunt din BOTOSANI si doresc sa ajung la manastirea PRISLOP sunt de mare ajutor toate informatiile legate de legaturi trenuri, autobuze, taxiuri, cazare . Nu am masina particulara si am sa ajung cu tenul in HUNEDOARA . Cu ce ajung la manastire.Am citit despre un domn VASILE care pune la dispozitie o masina particulara , din ce statie si cu poate fi contactat. Mii de multumiri

 146. Buna seara

  As dori sa stiu daca in cursul saptamanii se poate gasi cazare chiar la manastirea Prislop. Nu am gasit site-ul manastirii pentru astfel de relatii. eu intentionez sa merg cu fiul meu si o prietena pe data de 10-11 aug. (pentru prima oara si imi doresc de f mult timp acest lucru) si mi-as dori mult sa ma cazez chiar la manastire deoarece nu am facut-o niciodata.
  Doamne ajuta !

 147. am fost si eu la manastirea prislop acum vreo 3 ani si vreau sa merg iarasi pe 15 august de Santa Maria,dar sunt insarcinata si nu as vrea sa fie prea mare inbulzeala …ce ziceti ,se poate ajunge cu masina pana sus in asa sarbatoare sau nu?
  noi asteptam bebe de vreo 6 ani si am primit nespusa bucurie chiar in timpul citirii acatistului sf. Arsenie Boca,asa ca tin neaparat sa-i multumesc la mormantul deosebit de frumos,sa nu-l ratati cumva…tot locul e inspira o bucurie si o caldura ,abia astept sa revin acolo

 148. Am ajuns astazi de la MANASTIREA PRISLOP unde am gasit multa liniste reala si spirituala. Am strabatut tara cu trenul de la Botosani la Subcetate iar in gara, cu ajutorul acestui blog care este foarte util , am ajuns la manastire cu D-ul CRIST (TAXI) al carui nr. de telefon e:0727900999(cosmote), 0743496310(orange) si al carui tarf este foarte acceptabil 25ron(SUBCETATE-MANASTIREA PRISLOP). Nu stiu cine a creat acest blog dar tin sa multumesc pentru ca singura am reusit dupa cele scrise pe acesta sa ajung unde am dorit din tot sufletul .DOAMNE AJUTA.

 149. as vrea sa ajung si eu acolo dar nu stiu cand pentru ca e foarte departe si nici masinu nu am as vrea sa stiu daca imi puteti sa-mi raspundeti la acest comentariu am citit la nicoleta ca ia spus preotul sa citeasca acatistul sf Arhangheli Mhail si Gavril dar cand se citeste cand este post sau nu conteaza asta?multumesc

 150. fara masina,se poate ajunge cu trenul pana la deva sau pana la subcetate si de acolo se ia un taxi. Pretul mediu din Deva este cam 50lei, iar din Subcetate cam 30lei.
  M-a ajutat Bunul Dumnezeu si am ajuns la Manastirea Prislop in acesta vara. Era o dorinta fierbinte pe care o aveam de mai multa vreme. Ganduri de ingrijorare, cum sa ajung tocmai acolo, in varf de munte, venind si din alta parte a Europei, nu-mi dadeau pace.. si ma faceau sa aman. Totusi, in aceasta vara, am zis – trebuie sa ajung! Din momentul in care am luat decizia, impreuna cu logodnicul meu, toate drumurile ni s-au deschis si o fericire launtrica s-a asezat la suflet. Parintele Arsenie a fost cu noi! Nu doar ca am gasit trenurile potrivite ( venind de la 2000km si plecand fara o idee clara 100% a traseului) , dar am intalnit oameni atat de binevoitori si de calzi la suflet.. ca am zis ca este impetuos necesar sa ne reintoarcem acolo anul viitor. A fost, inca o data, o dovada a faptului ca Dumnezeu lucreaza prin oameni, iar Parintele Arsenie ne-a fost calauza si sprijit in toata aceasta miraculoasa calatorie.
  Ne-am cazat la Casa Huniadi ( la acesti oameni ma refer, in mod special, cand am vorbit de suflete ale lui Dumnezeu) – am venit cu ideea sa stam o noapte si am stat 4 nopti.. iar cand am plecat, am avut lacrimi in ochi. Este atat de frumos, de linistitor, sa te stii la tine in tara si sa descoperi locuri si suflete care inca pastreaza tihna aceea mistica a muntilor, bunatatea si firescul.
  Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvanteze! Cei care inca nu au ajuns la Parintele Arsenie, sa nu se teama ca nu stiu drumul.. o data luata hotararea, cu toata inima, Parintele este deja cu tine si te indruma.. cu sau fara masina..

 151. Venirea mea la manastire s-a facut cu dorinta clara de a ajunge la mormantul parintelui Arsenie Boca. Dincolo de pacea interioara, de linistea ce te cuprinde la mormant, nu am putut sa nu remarc ca am intrat in singura manastire din Romania neprimitoare… de ce spun acest lucru? Maicutele au o cvasi- atitudine de respingere a pelerinilor, raspund in doi-peri la intrebarile lor, sunt insinuoase si si mai grav, e ca domneste o atmosfera sumbra in jurul lor. Singurul aspect divin al manastirii este mormantul parintelui Arsenie Boca si pacea interioara ce te cuprinde rugandu-te. Poate a fost o atitudine a acelei zile in care am vizitat manastirea, dar gustul amar ce mi l-a lasat ” STOPUL” impus de aceste maicute imi va trece cu greu si nu mi s-a intamplat nicioadata pana acum in ROmania, intr-un loc sfant ca o manastire.

  • pacat! cred ca nu ai fost tu pregatita sa mergi! mai incearca si altadata , dar cu sufletul mai deschis si mai curat! Dumnezeu sa ne ajute!

  • Alice ai dreptate. Eu am remarcat rautatea ,,cuierelor de haine”de la Prislop chiar de la prima sosire acolo,dar asta nu m-a impedicat sa mai merg de cinci ori de-atunci si nici sa trimit alti oameni la Parintele.Te indemn sa mergi iarasi la Prislop,dar ignora ,,cuierele”.Du-te la Parintele Arsenie!

  • Raspunsul la nemultumirea ta, ti-l gasesti in declaratile tale…,,poate a fost o atitudine a acelei zile in care am VIZITAT manastirea”….manastirile nu sunt locuri de vizitat..sunt locuri de rugaciune si de intalnire cu DUMNEZEU…cand te duci la o manastire trebuie sa simti CHEMAREA si BUCURIA de a intra in casa lui DUMNEZEU…daca ai plecat de acasa in plimbare si intamplator ai ajuns si pe la manastire, nu-i de mirare ca maicutele sau calugari de la acea manastire sa te priveasca oarecum, ptr ca ei vad si simt oameni care merg acolo in vizita sau ptr a cere nu stiu ce favoruri…inainte de a acuza, de ce sa uitat un calugar, o maicuta, cumva, sau de ce a raspuns altcumva, ar fi bine sa ne-ntrebam.??? oare nu comportamentul nostru cauzeaza acele nemultumiri…ne-am pus vreodata intrebarea ca si ei sunt oameni si ca poate inaintea noastra au mai fost alti cateva sute poate mii de vizitatori cu fel de fel de mofturi si cerinte necuvincioase..!!! daca mergi la BISERICA SAU MANASTIRE CU SUFLETUL, CU INIMA, CU GANDUL DOAR LA DUMNEZEU…NU VEI VEDEA PE NIMENI DIN JURUL TAU, VEI VEDEA DOAR CEEA CE CAUTI TU CU ADEVARAT..!!! cand mergi cu alte scopuri, toate..lucruri si oameni i-ti vor parea potrivnice tie..!!! calea lui DUMNEZEU este foarte ingusta si la tot pasul te asteapta incercari…iar omul ce trece de aceste incercari va gasi adevarata fericire…adica MANTUIREA.!!!! tot ceea ce am scris mai sus, nu are caracter acuzator…poate fi interpretat doar ca un semnal, spre o analiza mai atenta a vieti fiecaruia dintre noi, cei care pretindem ca-L CAUTAM PE DUMNEZEU.!!!

 152. Alice, inteleg la ce te referi cand vorbesti de atitudinea maicutelor. Ar mai fi de mentionat si atitudinea unor oameni care, ajungand la mormantul parintelui Arsenie, se comporta de parca ar fi intr-un loc de maxima atractie turistica.
  As avea si exemple de dat, dar nu vreau sa cadem in acest pacat si sa judecam. Personal, am preferat sa ma concentrez exclusiv pe latura profund pozitiva a experientei pe care am trait-o la Prislop. Este acolo un CEVA mai presus de intelegerea noastra si de orice comportament de pamantean.
  Doamne ajuta!

 153. Sunt 11 ani de cand am parasit acel loc sfant si inaltator ,dar inca e viu in sufletul meu . Ma inalta spre dumnezeu atunci cand vorbesc de manastirea PRISLOP.Fac parte din a doua generatie a SEMINARULUI TEOLOGIC DE LA MANASTIREA PRISLOP.Facand parte dintr-o familie de proti nu a fost foarte greu sa ma hotarasc sa urmez aceasta scoala.Am aflat dupa admiterea in vara anului 1993 de acest SEMINAR unde eu deja intrasem la un alt liceu .dar dupa ce am venit si am vizitat acest loc nu am stat o clipa pe ganduri si mi-am dorit foarte tare sa pot sa fac parte din acest SEMINAR TEOLOGIC.am reusit transferul si asa a inceput o alta lume pentru mine.Drumul la MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE il faceam zilnic poate si de 2-3 ori pe zi .nu concepeam sa nu trecem o zi pe la PARINTELE sa ne dea BINECUVANTAREA sa.sunt foarte multe amintiri frumoase .AM avut fericita ocazie sa-l avem in preajma noastra pe ucenicul PARINTELUI pe Pr. DANIIL.Acest preot a vea un har aparte doar te privea in ochi si -ti spunea ce te framanta.eu am avut o experienta de genul acesta .vedeam foarta multa lume ca venea la man si era foarte cautat Pr.Daniil.apoi intr-una din zile ma hotarasc .dar f greu sa vb cu Parintele nu am reusit sa ma apropiu de dansul si sa incep sa-i spun mica mea problema care era strict legat sufleteste si dansul a si intat in subiect incat eu nu am putut sa continui discutia .mi-am dat seama ca a stia tot si nu-si mai avea rost discutia .am primit doar binecuvantarea si afost suficient.imi lipseste foarte mult acel loc minunat ,maicutele de acolo .acum sunt departe de acel loc dar nu o sa ma ilas sa treaca timpul si o sa ma intorc sa primesc BINECUVANTAREA In 5 ani de zile petrecuti la MANASTIREA PRISLOP am vazut multe minuni care le facea Parintele ARSENIE .merita sa mergi acolo.numai daca vei merge vei simti cu adevarat Harul si Binecuvantarea CELUI DE SUS .

 154. Am ajuns la M.Prislop, am dorit sa ajung acolo din tot sufletul meu si nu as fi vrut sa mai plec niciodata, am trait ceva extraordinar, nu va pot descrie.Cand am citit de pe blog parca aveam indioala ,dar am ajuns sa traiesc acele descrieri,imi pare rau ca sunt atat de departe, dar ma voi ruga, macar o data pe an sa pot ajunge acolo. Sfatuesc pe toti care vor sa ajunga in acel colt de rai sa faca tot posibilul nu vor regreta.SA NE AJUTE DUMNEZEU SI SFINTUL PARINTE PE TOTI CA AVEM MARE NEVOIE DE AJUTORUL LOR.

 155. Buna ziua . Si eu am fost la Manastirea Prislop in iunie 2011 prima data si maine cu ajutorul parintelui si al lui Dumnezeu vreau sa ajung din nou. E un loc de rai . E un loc sfant, mi-a placut enorm.

 156. Buna seara.
  Sâmbătă pe 24.09.2011 sper să ajung şi eu la Mânăstire. o sa plec din D.T. Severin. Tin neapărat sa ajung mai ales că primele cărți ortodoxe citite de mine au scrise Arsenie Boca.
  Doamne ajută!

  • stiu e intarziat raspunsul meu pt tine poate deja ai fost acolo dar sper sa ajute pe altii sfatul meu ,la manastire am fost si eu in 7.07.2012 seara am ajuns la 22,30 nu poti dormi acolo pt ca poarta e inchisa paznicul nu te lasa sa intri la ora aia eventual dk ai masina dormi in masina garantat nu veu fii obosit a doua zi crede-ma sau cobori in hateg vreo 10 km cauti vila veche o pensiune unde ai cazare de 5 stele , parerea mea ,o camera de 2 pers am platit 20-25 euro vei fi f multumit.atunci knd eu am fost erau doua femei la ora 22,30-23.00 care venisera cu trenul si cred nu stiu precis ca au dormit la manastire pt ca ele asteptau raspuns de la maicute daca pot sau nu dormi nu stiu sigur ce au facut .ISUS SA TE AJUTE.

 157. astazi se implinesc 101 ani de la nasterea parintelui arsenie boca SFANTUL ARDEALULUI ,DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA ,pentru mine parintele este prezent , este aici oriunde .

 158. DOAMNE AJUTA! VA POT SPUNE CA PRISLOPUL ESTE A 2 A CASA A MEA! AM FACUT SEMINARUL ACOLO SI MA SIMT CA ACASA DE CATE ORI MA DUC! SA STITI CA PARINTELE ARSENIE VA AJUTA IN ORICE MOMENT IL CHEMATI !
  DUMNEZEU SA NE AJUTE!

 159. Cu gandul la Prislop

  Cu ruga catre cer
  Am mai trecut un hop
  Acum eu Doamne-ti cer
  S-ajung iar la Prislop

  Mai am un singur dor,
  Mai am un singur gand,
  S-ajung iar la izvor,
  Parintele meu sfant.

  Eu raiul sa-l ascult
  Din poata manastirii
  Ce mi-as dori mai mult,
  Din darul mantuirii?

  Decat sa urc eu dealul
  La Tine la mormant
  Iubit de tot Ardealul,
  Parintele meu sfant.

  S-ascult o liturghie
  De-acolo din altar
  Sa simt ca chiar invie
  Parintele meu iar.

  Sa simt ca-mi da putere
  Si gandul bun in fapte
  Sa simt o mangaiere,
  Iertare de pacate.

  Acum am sa sosesc
  Si parca-i mai usor
  Aici vreau sa traiesc,
  Aici eu vreau sa mor.

  27.05.2011

 160. Lansam un nou pelerinaj! Avem un traseu bogat si deosebit de frumos! Participarea la Parastasul parintelui Arsenie Boca si inchinarea la mormantul lui, va incununa pelerinajul de neuitat pe care vi-l propunem pe 26-28 noiem 2011. Aici gasiti detaliile pelerinajului: http://paginadefolos.blogspot.com/2011/11/pelerinaj-parastas-2011-arsenie-boca.html Recomandati va rog si altor persoane pe lista voastra de mess si intre cunoscuti. Multumesc. Ps: Imi puteti da un add pe mess cei care nu ma aveti: io_konstant

 161. Parintele spunea ,, de la Prislop va lua tara foc ,, in fiecare an sant tot mai multi cei care trec dealurile catre poarta deschisa spre rai. DOAMNE AJUTA !

 162. Foarte rumoase versuri Aurel felicitari am sa salvez frumoasele tale versuri.Prislop inseamna salvarea mea sufleteasca inseamna locul unde ma regasesc ,iubesc enorm acel loc merg foarte des si stiu ca parintele ne ajuta pe toti. Este locul cu cea mai frumoasa priveliste este cea de-a doua mea casa .
  PARINTELE SA VA CALAUZEASCA. DOAMNE AJUTA

 163. Foarte frumoase versuri Aurel am sa lle retin felicitari.
  prislop este cea de-a doua mea casa, este locul divin al sufltului meu este un loc al raiului . in acest an 2011 am fost de nenumarate ori nu ma pot SATURA sa merg acolo ma reintorc de fiecare data cu foarte mare placere.
  Este pentru mine locul vieti mele.
  DOMNUL SA VA AJUTE.

 164. DOAMNE Ajuta;ma numesc COSTEL SI VREAU SA AJUNG LA SF. MANASTIREA PRISLOP SI LA SF MORMINT AL SF. ARSENIE, RUGATIVA FRATILOR SI PT. MINE PACATOSUL, CA PRI RUGACINILE VOASTRE BUNUL DUMNEZEU SA MA AJUTE SA AJUNG, VA MULTUMESC.

 165. daca ai probleme sa intelegi legatura ta cu Dumnezeu, mergi la Prislop si cred ca o sa te lamuresti ca El te iubeste!!! Dumnezeu sa va ajute!!!

 166. pe 22 Sept. 2011 am postat aici ca pe 24 sept. voi ajunge la Prislop. Când m am întors am vrut sa spun impresiile dar nu am mai gasit site.
  Am ajuns acolo dar sincer nu am simțit nimic. fie eram prea obosit dupa drum, fie din cauza necredinței sau păcatelor. am stat cam o ora sau doua.
  Am mai vrut sa merg si pe 24 sept. dar m am întors din drum deoarece era vremea nasoală.
  Sper sa ajung din nou cât mai repede

 167. De curand am auzit de Parintele Arsenie Boca ,spre rusinea mea.M-am documentat si sunt profund miscata,cat de”usor”a trecut prin toate necazurile vremii,cata putere a avut si tarie data bineinteles de Dumnezeu si credinta .Sunt o credinciosa dar nu pocaita. In timp ce citeam si am ascultat o inregistrare a Parintelui am simtit ca ma trec fiori o stare ciudata. Vreau sa merg la mormantul Parintelui sa ma rog,sa aiba grija de fiul meu iubit,sa-i fie bine acolo unde este.Imi este dor de el,poate ma ajuta intr-un fel sa-mi aline durerea de mama.Acum inteleg durerea Maicii Domnului .Nu este durere mai mare ca pierderea unui copil .

 168. Mihaela …vreau sa merg dumineca la mormantul Parintelui Arsenie Boca .Am sa raman o zi in acea zona stie cineva unde pot sa ma cazez ???

 169. Sambata voi merge impreuna cu familia mea, abia astept, am citit foarte multe lucruri frumoase legate de acel loc minunat. Sunt foarte nerabdatoare.

 170. A fost foarte frumos. A fost foarte cald si am stat aproape 2 ore la rand pana sa ajungem la mormantul Parintelui Arsenie dar nu am simtit deloc oboseala, a rezistat si fetita mea de 7 ani, care nu este prea rabdatoare de felul ei 🙂 Cu greu m-am despartit de acel loc. Vom merge din nou, cat de curand.

 171. Buna ziua oameni buni… v-am citit cam doua zile comentariile pe acest forum si am ramas incantat, si m-am edcis sa merg si eu la aceasta manastrire, la mormantul acestui preot Arsenie Boca care ne ajuta pe toti dupa nevointa. Aveti toti dreptate, esti in rai acolo, ti se umple sufletul cand ajungi la mormant, plangeam fara sa vreau, imi curgeau lacrimile din senin, e un loc deosebit. Am plecat de la servici frant de oboseala, abia conduceam, aveam de parcurs 200 km, dar la intoarcere de la manastire si de mormantul parintelui, am fost al om, nu mai eram obosit, aveam pace in sufletul meu, liniste, iubire, e ceva ce nu poti descrie in cuvinte…. pana si pasarelele s-au apropiat de mormantul parintelui, parca il simteau, tot ce misca in jurul lui era plin de viata, de iubire, acea liniste, sincer am trait cele mai frumoase momente din viata. Multumesc oameni buni pt postarile voastre, multumita voua si al altor persoane bineteles, am ajuns sa merg la mormantu parintelui Arsenie Boca, multumita administratorului (pe care`l felicit cu aceasta ocazie pt acest site). Dumnezeu sa va ajute pe toti, fiti buni, iertati si iubiti!

  • Milut, cuvintele mele sunt insuficiente pentru a descrie un fenomen care pentru multi este inexplicabil, dar se pare ca si-au atins scopul. Dumnezeu ne vorbeste prin parintele Arsenie chiar si acum, cand el nu mai este printre noi.
   Iti multumesc pentru aprecieri si pentru ca ai ales un drum care le-a schimbat viata multor oameni!

  • Mi-as dori si eu sa ajung la mormanutl parintelui dar deocamdata nu sunt in tara. Vreau sa trimit un acatist la manastirea Prislop, dar nu stiu cum sa fac . Daca ma puteti ajua va rog sa-mi dati . detalii . Va multumesc anticipat . Doamne ajuta

   • Noi vom merge luna viitoare la Prislop si abia asteptam. Daca doriti imi puteti trimite pe mail acatistul si il vom duce noi acolo. Oricum Parintele stie ce este in sufletul si gandul fiecaruia dintre noi.

 172. Sunt din Piatra Neamt si pana la Manastirea Prislop sunt 400 de Km . N _ ea ajutat Bunul Dumnezeu si Sfantul Parinte Arsenie si pe data de 7 mai am ajuns acolo. a fost un drum extrem de usor si fara nici un ostacol. Am fost profund impresionati de acele locuri SFINTE. Pot spune ca acolo este al 2-LEA MORMANT SFANT dupa cel de la IERUSALIM. La Prislop DUHUL SFANT pluteste in aer. Sper sa ne ajute BUNUL DUMNEZEU sa mai ajungem acolo. Fetita noastra de 5ani jumate a stat la slujba in bu=iserica 2 ore jumate fara sa se miste.

 173. dragii mei,eu locuiesc in zona si am fost de foarte multe ori la manastire la Prislop.e un loc binecuvantat.orice problema sau necaz ati avea,veniti cu inima deschisa si va rugati si Bunul Dumnezeu prin Parintele Arsenie va va ajuta.Nu porniti cu inima indoita,credeti.Am trait multe minuni si toate rugaciunile mele au avut raspuns.nu va asteptati sa spuneti o rugaciune si sa fie totul ok,dar persistati credeti cu tot sufletul si Parintele va va asculta si va va ajuta.
  va doresc tuturor din suflet sa ajungeti sa vedeti aceste locuri sfinte si mai ales sa simtiti binecuvantarea Parintelui odata ce intrati pe poarta manastirii.
  Va recomand din suflet Biserica de la Ghelari,Manastirea Colt(in apropiere),Schitul Retezat si Straja,Manastirea de la Crisan(Brad),alte locuri incarcate de spiritualitate.
  si nu uitati credinta in Dumnezeu va va ajuta!

 174. Imi doresc sa ajung la mormantul parintelui Arsenie Boca, cam intr-o saptamana. Imi doresc cu ardoare sa ajung ! E o dorinta extraordinara care ma face sa lacrimez si sa simt in corpul meu ceva special ! Citesc comentariile si ma visez deja acolo ! Ma rog la Dumnezeu si la parinte sa pot ajunge sa vad acel colt de rai ! Simt ceva in interiorul meu care ma impiunge, ceva care parca nu mai are rabdare sa traiasca clipe traite de voi ! Merg impreuna cu sotul meu, care imi ideplineste acest vis de a ajunge acolo! Suntem din Constanta si speram sa ne descurcam si cu cazarea ! Doamne ajuta ! Voi reveni cu detali de acolo !

 175. Multumesc lui Dumnezeu si Parintelui ca am reusit sa ajungem. E un loc unic, nu am mai simtit niciodata ce am simtit acolo. Cu cat ne apropriam de manastire, simteam ca nu mai rabdare. Am ajuns pe la ora 18.30, duminica seara. Incepuse slujba. Era lume. Unii in manastire, altii pe afara, Cei care doreau sa ajunga mai repede la mormantul parintelui, urcau dealul. Ne-am oprit jos la izvor, sa bem apa. Ne-am racorit cu apa aceea care parca ne vindeca de oboseala de pe drum si de foame(plecasem la 5.30 dimineata). Nu simteam decat o bucurie imensa ca am reusit sa ajungem acolo. Ajunsi acolo la mormant, mie imi batea inima ff tare. Totul e asa cum e descris mai sus. Mormantul e plin de flori, maicutele nu stau o secunda, roiesc pe acolo, nimeni nu cere nimic. Daca vrei cumperi ceva, lumanari, o carte , o iconita. La mormant mirul se da gratuit, nu am mai intalnit niciunde asa ceva. Ti se da din suflet, doar sa ceri.Ne-am rugat, am aprins lumanari, apoi am stat pur si simplu acolo, nu ne venea sa plecam. Deja se insera iar la celelalte morminte ale maicutelor se aprindeau lumanari . Pasarelele parca cantau altfel, una chiar era printre florile din jurul mormantului, aproape de picioarele noastre, nici macar nu se speria, parca era singura pe acolo ! Am plecat de acolo, desi mie cel putin nu-mi venea sa mai plec deloc. Mi-am zis, trebuie sa mai revin ! Fiind in concediu in perioada aia, in zona respectiva, ne-am intors dupa 4 zile. Am mers sa-i multumesc Parintelui, una din dorinte se implinise ! Azi cand va scriu deja si a 2 s-a indeplinit. Iti multumesc Parinte ca ai avut grija de noi! Cu siguranta voi mai ajunge acolo. Credeti si mergeti acolo!

 176. Buna ziua.
  Intradevar mare este dragostea si ajutorul parintelui Arsenie Boca pentru fiecare dintre noi cei ce am cautat pacea si linistea sufletului. Bucurosi am fost si noi eu impreuna cu sotul meu de fiecare data cand am putut ajunge la Prislop in locul in care ne simtim cel mai aproape de parintele Arsenie si de lucrarea lui Dumnezeu. Din pacate anul trecut cand am fost in 27.09.2011 am fost un pic dezamagita de una dintre maicute care se afla la mormantul parintelui aranjand florile pe cand stateam la rand sa sarutam crucea venise si randul meu am inaintat am pus mana pe crucea parintelui si am dorit din tot sufletu sa spun in gand cateva cuvinte parintelui dar in momentul in care mi-am inchis ochii maicuta a venit la mine si mi-a spus aici nu se roaga aici numai se saruta si mergeti mai incolo si va rugati … va dati seama ca nu eram absurda sa stau 3 minute sa ma rog acolo pentru ca asteptau oamenii la rand dar…. nu stiu ce sa zic din pacate nu numai eu patisem asta . Cu toate ca sa intamplat asa ma suparasem eu pe moment dar am zis ca poate asa a fost sa fie . Ce ma deranjeaza cel mai tare este faptul ca am fost anul acesta in 07.07.2012 sa multumesc parintelui pentru binecuvantarea cadoului primit ( copilasul nostru), si sa vedeti ce sa intamplat………Am ajuns bucurosi si foarte fericiti ca am reusit sa ajungem si anul acesta si am reusit sa mai ducem 2 persoane care isi dorisera sa ajunga si ei la parintele Arsenie. Am inaintat spre cimitir am sarutat crucea si am zis ca anul acesta nu vreau sa mai imi fac pacate maicuta de anul trecut era acolo pregatea florile era plin de oameni in jurul mormantului. M-am asezat am zis o scurta rugaciune dupa care am luat o patura cu mine sa nu stau pe jos si am pus-o cam la 20 m mai incolo de mormant spre padure sa nu deranjam pe nimeni; am dorit sa stam sa ne mai rugam sa nu si plecam pana spre seara dar nu am dorit sa mai deranjam pe nimeni de data aceasta. Pe cand stateam pe patura toti 4 si ne uitam spre mormant vazusem aceasi chestie care mi se intamplase anu trecut mie se intampla si acum cu mai multe doamne care se rugau la mormant. Nici nu se asezasera jos bine ca cineva le deranjase din ruga lor punandule sa se roage in alta parte. Va dati seama ce deranjant este! Vin bieti oameni din toate locurile tarii cu posibilitati si fara posibilitati ajung bieti la parintele Arsenie si brusc cineva te face sa te simti oribil . Dar macar de sar vorbi frumos, acum vine ceva mai rau…..din pacate pe cand stateam pe patura o maicuta se indrepta spre chilia sf Ioana de Prislop si cand a ajuns in dreptul nostru a inceput sa urle( tineti cont: putea sa ne spuna frumos ca intelegeam si noi ca nu suntem turci). ACUMA SA VA RIDICATI SI SA PLECATI DE AICI ACUMAAA in momentul acela noi ne-am socat nici nu stiam cu ce gresisem toti oamenii se uitau la noi va dati seama…………. AICI NU E LOC DE PICNIC SA PLECATI ACUMA, Noi am ramas inlemniti ca doar nu aveam nimic de mancare pe patura doar sticla cu apa. Si ce e mai trist ca nici macar nu a venit sa ne spuna ..Va rog frumos nu este voie cu patura, va rog sa o adunati ca doar asa te astepti de la oamenii care slujesc Domnului…………… SI INTELEGEAM SI NOI . La care eu i-am spus ca nu va suparati dar nu asa se vorbeste si ce rau am facut, ar trebui sa fiti un exemplu pt oamenii care vin aici.Dupa asta a inceput sa ne ameninte… 😦 am adunat patura si am venit spre casa 200km si iar am pacatuit…. va cer parerea spuneti-mi va rog ce sa mai credem de cei ce pazesc locurile sfinte. Sunt foarte trista ca am avut ocazia sa retraiesc frustrarile slujitorilor Domnului. Dumnezeu sa ne ajute!

  • Sentimentele si tririle de acolo nu pot fi comparate cu nimic pe lume. Este clar ca o farama de Dumnezeu este acolo si se pogoara in sufletele si inimile tuturor celor ce calca in acele locuri. Si anul acesta am reusit sa ajung acolo si de aceasta data a mers si soacra mea cu noi. Desi nu este nici prea credincioasa, bisericoasa, sa tina vreun post sau ceva a spus ca in viata ei nu a simtit ceva ca acolo, plangea si se ruga. De 7 ani de cand o cunosc nu am vazut-o vreodata asa si este intr-adevar schimbata. Minuni se intampla intr-adevar chiar si pentru cei care cred mai putin sau pentru cei care vin mai mult sau mai putin din curiozitate sau curtoazie.
   Este absolut minunat ceea ce se intampla acolo, vii un om si pleci altul de fiecare data cand treci in dreptul mormantului si atingi Sfanta Cruce a Parintelui. Nu exista rugaciune sa nu fie ascultata, gand sa nu fie urcat la cer, vibratie sa nu fie patrunsa.
   Pacat ca (nu stiu al cui) ca iti aduc aminte maicutele de acolo ca inca esti pe pamant!

  • Draga Ioana,

   si noi(eu si barbatul meu) am avut o experienta similara. Si noi, ca si voi, am venit de la distanta foarte mare.. tocmai din Elvetia..special sa ajungem la Prislop. Povestea este tot cu maicutele.. si tot despre aceast ton acru, rautacios.. care te pune pe fuga. Doar contextul a fost diferit – cand am luat aghiasma si cand stateam pe o banca.. Habar n-am de unde le vine aceasta nevoie de a pune lumea pe fuga,cert este ca, desi pe moment am fost socati, ba chiar oarecum enervati, cand rememorez experienta minunata pe care am trait-o in preajma Parintelui Arsenie ..nu ma gandesc la aceste femei.. ma gandesc la sentimentul inaltator si mirosul de tamaie pe care le-am simtit acolo. Si-mi doresc din suflet sa mai mergem acolo.. Poate ca rolul lor este tocmai acela de a pune credinta la incercare.. un alt bruiaj intre multe altele, care apartin lumii in care traim si care e intoarsa cu susul in jos.
   Multa sanatate si sa va bucurati de copilul vostru, Ioana!
   Dupa ce am fost la Prislop, am avut ocazia sa descoperim si Clujul.. un oras de care ne-am indragostit iremediabil ! 🙂
   Doamne ajuta, tuturor!

   • Multumesc mult Gabriela pentru raspuns si cred ca numai cei patiti simt intradevar cum este si cum te simti tu ca persoana pusa intr-o astfel de situatie. Ma bucur ca va place si orasul nostru 🙂 asa ca va mai asteptam cu mare drag .
    Multa pace si liniste sufleteasca va dorim.

 177. auzisem despre sfantul arsenie boca cu ceva timp in urma…..ajungand la un impas in viata ,am inceput pe internet sa citesc despre manastirii despre credinta despre ceva anume sa-mi de-a speranta de-a merge dea lupta mai departe am gasit manastirea prislop citind despre puterea sfantului arsenie mi-am zis in gand asa:primul drum pe care il fac in romania este sa merg la mormantul lui arsenie ,ma gandeam citind comentariile ca nu toti au sorti de izbanda atunci cand doresc sa ajunga acolo , mi-am dorit asa de mult sa ajung la mormant incat acum cand va scriu am impresia ca am visat in 8 iulie 2012 dimineata am plecat cu avionul din germania seara la ora 22 eram la manastire , nu am intrat ca era inchis am coborat in hateg am dormit la o pensiune dimineata la 7 duminica am fost la poarta manastirii am intrat primele cu toate ca mai erau oamenii acolo am fost doar noi doua si maicutele ce venisera mai devreme sa se roage la mormant vreo zece minute am reusit sa ne rugam fara sa astepte altcineva dupa noi,acum imi dau lacrimile pentru ca ceea ce simti acolo e PACEA LUI DUMNEZEU Credeti si veti fi ajutati chiar daca nu stiti cum sa va rugati sau santeti atei mergeti incercati ,fata mea care venise din obligatie cu mine , doar a atins crucea ,mi-a zis ,mama ceva s-a petrecut in mine sant altfel cum am fost acum jumate de ora sau cum am fost ieri,MINUNAT ESTE DUMNEZEU FIE NUMELE LUI BINECUVANTAT. din toata inima va spun MERGETI SI VETI INTELEGE VETI PRIMI MAI MULT DECAT VETI CERE.ce se petrece acolo e puterea lui Dumnezeu am plecat de acolo promitand ca ma voi intoarce pt ca nu vei putea pleca de acolo fara aceasta promisiune ,veti vedea, mergeti.

  • …revin in fiecare zi cu gandul din nou la Manastirea Prislop si la mormantul Sfantului ARSENIE BOCA simt o dorinta firbinte in inima de-a merge din nou acolo si imi doresc sa ajung inca odata anul acesta…FIE NUMELE DOMNULUI BINECUVANTAT.

   • …revin din nou de data aceasta spre a aduce marturie ca la Prislop la mormantul Parintelui Arsenie se petrec minunii ,am scris mai sus ca in iulie am fost cu fata mea acolo si ea doar a atins crucea,nu s-a pus ingenunchii , nefiind o persoana evlavioasa (cine are copii intelege ce vreau sa spun),ea venind cu mine ca trebuia, avand masina,iar azi dupa 1 luna si jumatate ma suna si imi spune ca maine merge la Prislop , ea avand programata o venire in Germania pt distractii, asta va spun sa ma intelegeti mai bine ,imi zice :stii mama nu pot sa plec in Germania ,simt ca trebuie sa merg la Prislop; BINECUVANTAT FIE IISUS . cu lacrimi de bucurie va scriu si marturisesc ca la mormantului Sfantului Arsenie Boca se petrec minuni, asa cum am mai scris mergeti si veti primi mai mult decat veti cere.IISUS SA NE BINECUVANTEZE SI SA NE TREACA NUMELE IN CARTEA VIETII .

   • anonimul care a scris in data de 30 august 2012 ora 7,07 pm sant eu dorina cea care am scris mai sus.Va doresc tuturor Pacea si Iubirea lui IISUS HRISTOS .

 178. anul acesta iulie 2012 am vizitat manastirea Prislop si m-am rugat la mormintul parintelui …ca multi altii.Desi nu sunt vrednica am primit in dar dragostea si ajutorul parintelui.Nu stiu cum sa-i multumesc…poate sfatuind si pe altii sa mearga acolo ….

  • draga mea citind mesajele am dat peste mesajul tau nu te cunosc eu sunt din resita si acum 2 zile am fost si eu da asa poti sai multumesti sfatuind pe alti cum spui tu ai mare dreptate dar si tu incercand sa mai ajungi macar mai odata pentu ai multimi personal la mormant dumnezeu sati ajute in continuare reflecta la rugaciunile scrise de sf. arsenie boca si nu mai spune ca nu esti vrednica sa sti nu oricine ajunge acolo ci doar cei chemati si credema daca ai primit ce tiai dorit sa sti ca acolo sus cineva te iubeste continua tot asa si dumnezeu sati ajute si cauta te rog pe net rugaciunea catre sfantul duh citesteo si mai vorbim este scrisa tot de sf. arsenie boca pupici si credinta

 179. Ii multumuesc Parintelui Arsenie Boca si lui Dumnezeu pt ca m-au ajutat sa ajung la sfanta manastire Prislop,era o dorinta mai veche si ma rugam in fiecare seara sa ma ajute bunul Dumnezeu sa ajung in acest colt minunat de rai…Ce pot sa va spun e sa aveti multa creinta si sa rugati bunului si sfantului Parinte Arsenie Boca sa va ajute sa ajungeti in acest loc minunat cu siguranta veti ajunge…Credeti in puterea Parintelui si a lui Dumnezeu si totul va fi bine.Parintele Arsenie ne va ajuta pe fiecare dintre noi!!!!Dumnezeu sa ne ajute!!!!Mergeti cu incredere in acest loc superb!!!

 180. Am fost duminica la Sfanta Manastire Prislop,si la mormntul parinteleui Arsenie Boca, imi doream de foarte muult timp sa ajung si am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu si al Parintelui.Vreau sa va spun tuturor celor care aveti in gand sa mergeti mergeti cu inima curata si deschisa si rugati-va Parintelui.Este un colt din Rai acolo…ceva divin,fara cuvinte…Abia astept din nou sa merg!!!Doamne ajuta la toata lumea!!!Amin!!!

 181. am doar o luna si un pic de cand ne-am intors de la Prislop, de la mormantul parintelui Arsenie si as pleca iar. singurul loc care m-a facut sa ma simt altfel. Imi pare rau pt tine ioana din cluj ca ai trait momentele acelea cu maicutele ! nu e drept ce au facut ! omul ajunge acolo plin de speranta si nimeni nu are dreptul sa o spulbere. Eu multumesc lui dumnezeu si parintelui, nu am patit asa din pacate. Am asteptat sa ajung la mormant am pus mana pe cruce, am sarutat-o, nimeni nu ne-a deranjat si nimeni nu ne-a zis nimic ! Conteaza pt tine ca ai ajuns acolo si te-ai rugat ! Doamne ajuta !

 182. Manastirea Prislop si ”Gura de Rai” in care este asezata nu este numai un monument ci si un fenomen al Credintei noastre in Dumnezeu si in Sfintii Bisericii noastre crestin ortodoxe.Cuvintele devin neincapatoare sa descrii emotiile ce le simti cand intri in Biserica seculara si asculti slujba pe care o face un calugar imbatranit in credinta si te gandesti ca ar fi chiar PARINTELE ARSENIE,cu vocea blanda dar ferma ,poate si mustratoare.Apoi urci dealul pana la locul unde PARINTELE ARSENIE singur si-a ales spatiul pamantean unde-si odihneste trupul.E lume multa.Recitesti ,a nustiu cata oara Paraclisul Sfantului si pana ajungi la Mormant lacrimile-ti scalda ochii si fata,fara sa vrei,Abia acum poti sa spui ca esti cat de cat pregatit sa-i multumesti Parintelui Arsenie pentru ajutorul dat si sa-l rogi sa mijloceasca mila lui Dumnezeu si a Maicii Sfinte pentru iertarea pacatelor ,curatirea trupului de pacat si de boli si suferinte.In acest spatiu sfant rugaciunea este mai bine primita si vei simti acest lucru imediat.De mai multi ani venim ,in fiecare vara sa ne reculegem si sa ne rugam in aceasta ”Gura de Rai” a Parintelui Arsenie .

 183. buna ziua la toata lumea.ma numesc valentina. as dorii sa ajung si eu la manastire dar din pacate nu pot.sant departe de tara . as dorii si eu sa stiu daca face mimuni si de departe rugandute .am nevoie de o minune pt a ajuta pe copii mei si familia mea inclusa io si sotu . as putea scrie o scrisoare la maici poate ne trimite ceva sfintit si magic de acolo .

  • Dumnezeu si Parintele Arsenie Boca ajuta pe toata lumea indiferent de loc. Ei sunt peste tot nu doar la Prislop :). Rugati-va cu credinta si incredere si veti avea ascultarea rugaciunilor. Ceva sfant acolo sunt moastele Parintelui, aerul respirat, sentimentele, trairile, insa nimic din ce ar putea fi trimis intr-un pachet undeva si in nici un caz nimic magic.
   Este vorba de credinta, incredere, rugaciune si putina rabdare nu de magie.
   Aveti curajul de a va ruga sincer si din inima, sa tineti post atat cat puteti si Dumnezeu va vedea stradania, iar la momentul randuit veti primi si raspunsul la rugaciuni.

 184. De cate ori ma gandesc la Parintele Arsenie, in tot trupul simt furnicaturi de parca ar fi langa mine. Am sa revin cu siguranta la Prislop, e ca o chemare din-launtrul sufletului ! Regret nespus ca nu l-am cunoscut pe Parinte in viata ! Regret ca nu am mers mai demult la mormant ! Trebuie sa mergi cu credinta iar El te va auzi ! Doamne ajuta !

 185. este ceva ce nu poti descrie in cuvinte acolo merg cei chemati egal de unde vor afla de aceasta manastire si credetima va veti simti ca in vis doar daca mergeti cu credinta eu am plans tot drumul inclusiv cand am ajuns acolo dar dupa un timp nu am mai vrut sa plec nu va spun mai multe mergeti si nu o sa va para rau din contra va va merge mult mai bine dar dinou va zic doar daca mergeti cu credinta drum bun si sa va ajute dumnezeu impreuna cu sfantul arsenie boca dumnezeu sai binecuvanteze pe toti cei ce ajung acolo sa duceti flori la mormant si fetele sau femeile sa se imbrace in fuste de acasa si sa aibe ceva pe cap ma refer la batic va pup si va doresc la toti tot ceea ce voi va doriti amin

 186. am citit despre acest parinte Boca , i-am citit acatistul de cateva ori dar nu am ajuns sa merg la Prislop ca nu stiu cum pot ajunge , eu nu am masina , sunt din Iasi , as vrea sa vin acolo acum , va rog pe cineva sa ma ajute , cineva care este din zona si stie sa imi spuna cu trenul pana unde trebuie sa ajung ? in continuare ce microbuz din ce loc si daca cu acesta pot ajunge pana la manastire?as vrea o legatura cat mai buna si detalii orar , cost bilet . Multumesc frumos!

  • … exprimarea ,,acest parinte Boca” mi se pare nefericita. Intentia de a ajunge la Prislop este insa laudabila. Daca sunt persoane care cunosc detaliile solicitate de catre domnul Caltoi, le rog sa le scrie aici. O ultima precizare: cred ca sunt oameni care ar merge pe jos pana la Prislop si care nu se gandesc la legaturi cat mai bune sau la costul biletului. Cineva scria ca a mers cu autostopul pana acolo si nu a cheltuit nimic. Si mai e un amanunt: la parintele Arsenie nu ajungi decat daca esti chemat.

  • Trenul trebuie luat pana la statia Subcetate sau pana la Deva. Din ambele locatii se ia un taxi(nu costa mult,pt ca nu e distanta mare) sau o masina privata (se poate intreba la gara daca merge cineva spre Prislop), pana in satul Silvasu de Sus. De acolo se poate merge pe jos. Exista, de asemenea, numeroase pelerinaje organizate de catre Patriarhie sau diferite organizatii. Un exemplu ar fi FUNDATIA ARSENIE BOCA. Cu putin efort si interes, toate informatiile se pot gasi pe net: http://www.cfr.ro , http://www.fundatiaarsenieboca.ro/ , http://pelerinaje-la-manastiri.blogspot.ch/p/prislop.html (2. Pelerinaj la Manastirea PRISLOP: inchinare la mormantul Parintelui Arsenie Boca 24-25 Noiembrie 2012. Pret 210 lei, transport cu autocarul, cazare la pensiune inclusa. Tel 0742268568, 0724525041.
   3. Pelerinaj la PRISLOP, Parastasul Parintelui Arsenie Boca, 27-28 nov. Plecare 27 nov seara, participare la Sf. Liturghie si Parastas. Pret special 110 lei/persoana.)
   ACESTEA SUNT DOAR CATEVA EXEMPLE. Daca exista dorinta si credinta suficienta, atunci veti ajunge la Parintele Arsenie, cu siguranta! Dumnezeu sa va ajute!

 187. Doamne ajuta.Ma poate ajuta cineva cum as putea ajunge la manastire de la hunedoara.De unde pot lua microbuzul sa u autocarul spre manastire.este chiar in gara sau mai departe.Multumesc anticipat si doamne ajuta.

  • Multumesc mult.Eu vreu sa merg la inceputul postului pe 14 sau 15 luna asta.As putea ramine vreo citeva zile acolo sa la o alta manastire in apropiere.mi-as dori sa stau citeva zile ,daca se poate sau poate sa fiu de folos cu ceva.doamne ajuta

 188. Cel mai simplu de ajuns la Prislop cu trenul este sa ajungeti la gara Subcetate iar de acolo cu un taxi (30-32 ron cursa, max 4 persoane) pana la Manastire.cine este interesat va pot recomanda o persoana serioasa a carui numar de telefon este: 0727 900 999

 189. Suntem un grup de tineri care mergem adesea la parintele Arsenie Boca la M-rea Prislop. Am vazut cu ochii nostri minuni petrecute la mormantul parintelui Arsenie. Dorim cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea parintelui Arsenie sa ajungem din nou la sfintia sa. Cu adevarat, daca ajungi o singura data la parintele Arsenie mereu vei simti chemarea de a mai reveni. Intalnirea cu o persoana draga nu se uita niciodata! Cine doreste sa vina cu noi in acest pelerinaj din data de 16-17 martie ne poate contacta la acest nr de telefon 0748145015 sau pe mail io_konstant@yahoo.com. Datele pelerinajului le gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2013/02/pelerinaj-prin-oltenia-spre-prislop-16.html

 190. Imi doresc si eu foarte mult sa ajung la Sfanta Manastire cat mai repede. Spre rusinea mea am aflat abia anul acesta de minunile savarsite de Sfantul Parinte Arsenie Boca, intamplator de la o doamna doctor la care mersesem pentru probleme de sanatate. Dar cred ca nimic nu e intamplator. Am citit si o carte de-a Parintelui, care m-a emotionat profund. Imi doresc foarte mult un copil si sper sa ajung acolo. Ajuta-ma Parinte, Doamne ajuta! Va iubesc din toata inima mea!

 191. Hristos a ìnviat! Doamne ajutà! Vrem si noi sà ajungem sà ne rugàm la Sf. Mànàstire si la mormàntul Sf. Pàrinte Arsenie Boca. Plecàm din Italia Bologna, si probabil cà pe 2 iunie vom fi la Hateg. Problema e cà venim cu un camper si nu stiu dacà ar putea ajunge pànà la Sf. Mànàstire. Dacà cumva autocarele nu pot ajunge, fiind drum de tarà atunci nici camperul nu va putea ajunge. Nu stiu unde l-as putea làsa. De altfel am ìnteles cà sunt pensiuni làngà Sf. Mànàstire. ìn general cu ce mijloc de transport se poate ajunge de la Hateg la Mànàstirea Prislop? Am o ultimà ìntrebare, dacà cineva mà poate ajuta, e posibil sà pot sà plàtesc o pomanà, parastas la Sf. Mànàstire sau nu? Pentru cà pe 3 mai trebuie sà fac pomanà mamei mele pt.3 ani, si nu stiu dacà pot sà plàtesc acolo si fac ei….Nu stiu cum sà procedez. Và rog mult, dacà cineva mà poate ajuta cu ceva explicatii, và multumesc din suflet. ANTONETA. Doamne ajutà!

 192. Adevarat a inviat! Draga Antoaneta, iti raspund doar la ce pot si anume: de la Hateg la Prislop se poate ajunge lejer cu taxiul. Nu este scump. Drumul pana la Prislop este foarte bun, asfaltat. Nu este drum de tara, este sosea. Merg si autocare acolo, cand sunt grupuri organizare care fac pelerinaje.
  In ceea ce priveste pomana nu cunosc detalii ca sa iti raspund. Condoleante pentru disparitia mamei tale.
  Ti.am raspuns .. din solidaritate, fiindca si noi am mers cale lunga prin Europa ca sa ajungem la Parintele Arsenie. Am mers cu trenul si apoi cu taxiul. Am locuit la o pensiune, unde am gasit niste oameni atat de draguti.. ca ne–am prelungit vacanta.Am stat la Casa Huniadi. Tot ei ne-au ajutat si cu taxiul.
  Dumnezeu sa va ajute sa mergeti cu bine!

 193. buna seara. Vreau sa merg la Prislop in acest an , simt ca numai ajung. Daca doreste cineva
  din Bucuresti sa mearga , sa sune la nr , 0762 664 534. Incerc sa ajung in iulie sau cel tirziu in august, merg cu masina personala. Am inteles de la toti care au vizitat acele locuri ca este minunat, Dumnezeu este cu toti , abia astept.

  • buna ziua , doresc si eu sa ajung la Manastirea Prislop , peste 2 saptamani si putin , sunt din buzau , si nu am mai fost niciodata , ma puteti ajuta va rog frumos cu cateva sfaturi legate de drum , din buzau , cat fac pana acolo , traseul ,si cam cate ore eefective sunt de mers , va sunt recunoascatoare daca m-ati putea ajuta , multumesc , o zii buna .

  • a-ti ajuns la mormantul parintelui Arsenie Boca ? sunt din P. Neamt .Cum as putea sa ajung acolo? nu am masina personala.Singura este greu si m-as bucura f mult sa ma ajute cineva sa merg sa ating si eu crucea binecuvantata. Cred din toata inima ca Parintele Arsenie si Maica Domnului ma va ajuta sa ajung si eu in acest loc binecuvantat. Parinte Arsenie ajuta-ne pe toti cei aflati in necazuri .

 194. Buna ziua , vreau sa merg si eu neaparat peste 2 saptamani jumatate la Manastirea Prislop , nu am mai fost niciodata , ma puteti ajuta cu indrumari legate de drum , de asemenea , as dorii sa stiu cate ore efective de mers sunt din buzau pana acolo , va multumesc mult si sper ca ma veti ajuta cu sfaturile cerute .

 195. nu am posibilitati financiare pentru a ajunge la manastire;cum as putea trimite un plic pentru rugaciuni pentru 40 de zile ,pentru problemele cu care ma confrunt?

 196. ARSENIE BOCA- unul dintre cei mai importanti pastori ai romanilor.
  Sa ne asezam la masa discutiilor si sa ne cunoastem,sa presupunem ca ma numesc Ovidiu si am 34 ani si va relatez povestea mea, care in mod cert nu este o ”presupunere”.Dupa niste necazuri,incercari pe care le-am avut am ajuns sa merg putin pe la biserici, fara ca sa cred neaparat in ceva.Inca nu puteam sa stavilesc necazurile si am ajuns intr- un moment de rataciri si neimpliniri sa injur lumanarile ,bisericile care nu ma ajutau atunci.Din neant mi-a venit un feeling ca trebuie sa caut pe net Arsenie Boca,mentionez ca in acea zi de rataciri am vazut viata dumnealui si am plans fara oprire,ceva ciudat pentru mine si pentru orice tanar,in urmatoarea saptamana am mers la Prislop,am simtit acolo ca ating putin divinitatea ,am simtit dupa mormantul Parintelui pe drumul care duce la pestera Sf.Ioan ca plutesc ca nu mai exista gravitatie ca nu mai sunt ”trup”,ca sunt ceva energetic.In decurs de 1 an am fost de 4 ori eu,am dus prieteni,familie. Toti au simtit mai departe de conditionarile unui trup de pamant,viata mea se cantareste in doua parti :inainte si dupa,totul s-a schimbat,am inceput sa inteleg viata la nivel spiritual,inainte ma pasionau explicatiile logice ,filozofia,psihologia lucrurile care incearca sa dea un sens vietii,pe care incercam sa o analizam si sa o catografiem.?Nu stim nimic, suntem doar niste oi ratacite pe infinitele cai ale vietii,oi pierdute pe care cineva din neant ,nu stiu de ce si cum reuseste sa ne adune.Eu la Prislop cred ca am avut chemare ,pe mine m-a adunat si mi-a dat un sens,mi-a dat si raspunsuri la intrebarile care ma inundau neincetat,mi-a dat trairi spirituale pe care nu pot sa mi le explic nici acum .dupa prima mea cunoastere a celui care poate ?-ca ma indruma mai de mult l-am visat pe Parinte ,stateam amandoi intr-o pestera ne rugam si plangeam amandoi,a fost asa intens incat nu cred ca o sa pot sa uit vreodata.Tot ce pot e sa incerc si eu la randul meu sa dau un traseu oilor ratacite, sa dau mai departe o speranta de care eu am avut parte.Mergeti acolo cand simtiti fara nici un fel de ezitare si va garantez ca viata voatra se va schimba. ,sunt foarte multe lucruri pe care le-am trait inca de la chemarea mea acolo ,pana la tot raul care ma macina de ceva timp si pare ca incepe sa dispara.Am inteles ca toti avem o cruce de dus si trebuie sa ne-o ducem cu mandrie si cu stoicism si doar sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea putere sa o purtam pe umeri ,nimic nu este intamplator.De fiecare data cand am mers acolo am trait altfel de stari altfel de raspunsuri ,ultima oara nu am mai avut piedici ,inainte mereu aveam tot felul de piedici cu drumul ,cu nehotarare de parca raul acumulat in mine nu se mai dadea dus,dar cred ca din ce in ce mergi sa multumesti si abia dupa sa ceri ajutor piedicile dispar,incepem usor usor sa ne intelegem drumul si Crucea de dus, Parintele ne cheama si noi trebuie sa mergem la dansul,nimeni nu ajunge acolo neiubit si nechemat de dumnealui.O sa va rog cand ajungeti acolo sa va rugati pt grijile ,nevoile si multumirile dvs ,dar sa nu uitati sa va rugati si sa cereti tarie pentru indrumatorii nostrii lumesti si nelumesti sa poata sa ne reprezinte in fata lui Dumnezeu,sa se roage pentru iertarea si mantuirea sufletului nostru.Tot de la un indrumator va spun si eu acease vorbe pe care el le-a inteles inaintea mea.Daca aveti nevoie sa va dau sfaturi si sa va spun cum puteti ajunge acolo nu ezitati sa ma intrebati.Va doresc sa va gasiti drumul.

 197. Am ajuns prima oara la Prislop in 2011 fara sa stiu unde merg, am primit cadou o excursie. Recunosc ca in acel moment nu stiam prea multe despre parintele monah Arsenie Boca, nu cred ca eram pregatit pentru o astfel de vizita nici macar nu eram imbracat adecvat, colac peste pupaza in aceea zi am primit o veste foarte proasta de la serviciu si eram foarte nervos nu puteam sa ma bucur de linistea care ti o ofera un pelerinaj. Persoana care mi/a facut cadou excursia ma asigurat ca pana voi ajunge acasa in Reghin problema mea va fi rezolvata daca voi spune o rugaciune la mormantul parintelui. Sincer plangeam de nervi ca sunt la o distanta de aproape 200 de km de locul unde trebuia sa fiu sa pot rezolva problema si nu stiam cum sa ma impac cu gandul…In aceea zi mi s/a confirmat inca odata faptul ca Dumnezeu lucreaza prin oameni si pentru oameni. Am ajuns la manastire am stat la rand alaturi de o multime de oameni bolnaivi, infirmi si pacatosi de toate felurile, mi am pus dorinta am fost si in pestera Sfantului Ioan si la intoarcere pe drum am primit un telefon care mi a confirmat faptul ca problema mea se rezolvase cu ajutorul unei colege, fata de care culmea, Dumnezeu mi a dat sana apoi in 2013 sa o ajut sa isi gaseasca un loc de munca. Bucuria cea mai mare a mea a venit anul trecut in 20 octombrie cand am reusit sa ajung a doua oara la mormantul sfant, impreuna cu alte 9 persoane pe care le am convins sa vina la Prislop pentru a se ruga sa gaseasca raspunsuri la problemele pe care le aveau. Printre acele persoane se afla si iubita mea care la nici o luna mi a spus ca este insarcinata, acum asteptam sa se nasca o fetita insa ne dorim sa ajungem la mormantul parintelui inainte de implinirea termenului pentru a primii binecuvantarea parintelui ARSENIE BOCA si pentru a primii de la dansul invatatura sa pastram curata haina botezului fetitei pe care o asteptam cu drag sa vina pe lume. Vrem sa convingem cat mai multi oameni sa il caute pe parintele si sa se roage pentru ca doar acolo vor gasii adevaratele raspunsuri. De acolo fiecare om se intoarce mai smerit mai luminat si mai bun. Iar pentru a va convinge ca nimic nu este intamplator in urma cu o saptamana am comandat de pe internet cartea Parintele Asenie Boca ,,MARTURIA MEA,, scrisa de preotul Petru Vamvulescu si la doua zile dupa ce am primit/o prin fan curier am primit un telefon din partea unei persoane care organizeaza excursii destul de frecvent la Manastirea Prislop si care mi/a spus ca am un drum gratis in data de 4 aprilie in masina lor daca vreau sa merg.

 198. Un loc superb,incarcat cu multa Divinitate,abia astept sa merg cit de curind posibil.
  Este printe putinele locuri,unde am simtit pe Dumnezeu aproape.La Manastirea Prislop am avut doua minuni pe care le-am trait.Cu o zi inaite de plecare am avut picioarele f.umflate(ca o tromboflebit) mi-a venit ideea sa impachetez picioarele cu prosoape umede si puse la congelator si dimineata cind trebuia sa plec la Prislop erau complect dezumflate.AM PUTUT CALATORI F.BINE AM INGENUNCHEAT LA CRUCE FARA PROBLEME. Adoua minune la inapoiere cind am coborit de la mormint spre iesire,drumul era blocat fiind in lucru si am ocolit pe o poteca pe un mic dimb plin de radacini crescute de la pomi,lastari si iarba.SE MERGEA F.GREU CU O ZI INAINTE PLOUASE SI SE ALUNECA.Mergind ma-m gindit daca era sotul meu cu mine(este decedat de5ani) imi da mina sa ma sprijine sa nu alunec,in acel moment am auzit o voce in spatele meu-DOAMNA DACA AVETI NEVOIE DE AJUTOR DATI-MI MINA SA VA AJUT LA COBORIRE,,am itins mina si am primit o mina pe care nu o pot uita,mi-a ramas imaginea acelei miini de barbat delicat ,chipul nu pot sa mi-l amintesc. APARITIA A FOST INSTANTANEU,NU STIU DE UNDE IN SPATELE MEU NU ERA NIMENI SI A DISPARUT MISTERIOS LA CAPATUL POTECI.
  Dupa acest moment viata mea s-a schimbat f.mult in bine si multumesc Bunului DUMNEZEU si Parintelui Arsenie Boca.Doamne ajuta sa ajunga acolo cei care dorec cu adevarat.Armonie si iubire in suflet. MARIA.

 199. Am ajuns a treia oara, as mai veni mereu, cu aceasi dorinta, cu aceleasi trairi ! Acest loc rupt din rai, iti incarca sufletul, te linisteste si iti face sa tremure si sa simiti furnicaturi, sa plangi inainte sa intri pe poarta manastirii, astepti cu o deosebita nerabdare sa ajungi la mormantul Parintelui, astepti sa ii multumesti pt ce ti-a indeplinit, sa multumesti ca ai la cine sa ajungi atunci cand esti indurerat, disperat sau incercat. Mergeti cu credinta, indemnati si pe ceilalti de langa voi sa creada, sa inteleaga ca Parintele ne ajuta si de acolo unde este. Nu iti vine sa mai pleci, sa te desprinzi din coltul de rai, nu iti vine sa mai pleci din linistea care te invaluie, pur si simplu, nu iti e sete, foame sau somn. Doamne iti multumesc ca am reusit sa ajung inca o data la Tine Parinte !

 200. am fost anul trecut la Manastirea Prislop intr o zi de duminica , era foarte multa lume , nu am reusit sa ajung la mormantul Parintelui Arsenie, am lasat doar florile unei maicute , pomelnicul , dar sunt sigura ca stie ca am fost acolo , iar acum doresc si ma rog Parintelui sa ma ajute sa ajung din nou la manastire si sa ma pot ruga la mormantul sfintiei sale. Parinte Arsenie te rog ajuta ne.

 201. Buna seara, ma numesc Ana-Maria, sunt din Oradea.Am vizitat manastirea Prislop in data de 2-3 august 2014,am fost cu iubitul meu. Nu am cuvinte sa va descriu ce am simtit, doar atata pot sa va zic ca am simtit nevoia de a ma descarca sufleteste,am simtit nevoia si am plans!!! Imi doresc sa mai merg si sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa ajung din nou!! Pentru cei care au fost stiu si ei ce inseamna aceasta dorinta, iar pentru cei care nu au fost incercati din rasputeri si cu ajutorul lui Dumnezeu veti ajunge!!!Dumnezeu sa ne ajute pe toti oamenii!!!

 202. Si eu mi-am dorit enorm de mult sa ajung la mormantul Parintelui Arsenie Boca si noaptea in somn am simti cum Parintele ma chema la dansul si m-am rugat si mi-am propus sa ajuna si am ajuns la mormantul Parintelui unde acolo te simti altfel intradevar nu am cuvinte va rog care nu ati fost acolo sa mergeti cu incredere si bunul dumnezeu o sa va ajute si la bine si la greu tot timpul.La anul as vrea sa merg iarasi si ma rog la Parintele Arsenie Boca sa ma ajute si sa ajung iarasi la dansul.

 203. vreau si eu sa ajung acolo maine daca DUMNEZEU ma ajuta am necazuri mari in familie cum am auzit de manastire vreau sa si plec sper ca Domnul sa ma ajute si daca ie bine vreau sa merg si cu familea daca ne unim sau mai exact nu ne despartim

  • Buna ziua stimata doamna. Ma bucur tare mult daca a-ti reusit sa ajungeti la manastire . E un loc mirific iar daca veniti cu credinta parintele va va ajuta. Pentru locuri de cazare va putem ajuta in sat Silvasu de jos la casa particulara compusa din 6 camere, bai cu apa calda non stop, televizor in camere ,terasa pentru servit masa, wifi. Daca mai sunteti interesata sau aveti cunostinte care ar dori sa vina, va rog sa ne contactati la nr. tel 0745365248. Pretul este de doar 60 lei/camera pt. o noapte de cazare, iar pentru grupuri organizate 25 lei/persoana. Va asteptam cu mult drag.
   O zi bun sa aveti iar parintele Arsenie Boca sa va poarte de grija.

 204. As vrea să merg si eu la mănăstirea Prislop dar oamenii care au fost se plâng ca maicutele care stau la mormintele lui Arsenie Boca nu lasă oamenii să se roage la cruce doar daca este tvr acolo ptr reclamaoameni care vin din Sânnicolau mare fac.

 205. Mi-a placut nespus de mult descrierea facuta de d-voastra! Vineri, cu ajutorul celui de sus, o sa ajung alaturi de familia mea ACOLO. Va doresc tot binele si sa continuati sa folositi harul de fotograf precum cel al „povestirii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s